בבית אנו נוהגים לאחסן את החומר החשב לנו כמו תמונות, סרטים ומוזיקה על גבי כוננים חיצוניים. כאשר מדור על גיבוי החומר העסקי, נדרש הרבה יותר מקום, ביצוע יום יומי ושרת בעל מפרט טכני שיבטיח את אבטחתו ואת שלמותו של החומר המגובה עליו. גיבוי בענן הכניס לתחום הגיבוי מהפכה אמיתית, מכיוון שבשיטה הזו ניתן לגבות כמויות אינסופיות של חומר בחוות השרתים שממוקמות פיזית במשרדי חברת המחשבים ולכן החווה הזו גם מתוחזקת ומנוהלת על ידי מומחים בתחום הגיבוי והמחשבים. במילים אחרות, בשיטת הענן החומר מאוחסן ומגובה לא במשרדי החברה, אלא אצל ספקית שירותי האינטרנט שבודקת את תקינות המערכת וזה מאפשר לכם בכל רגע נתון לשלוף את החומר המגובה.
כיצד ניגשים לחומר המגובה והאם השיטה הזו עומדת בדרישות אבטחת מידע
במידה והחלטתם לעבור לגיבוי בענן, הגיבוי יעשה באמצעות כניסה למערכת הגיבוי. במידה ותצטרכו לשלוף את החומר המגובה, הדבר יתאפשר מכל מחשב במידה ויש לכם הרשאה לכך. שירותי הענן משנים את התפיסה שלנו לגבי שירותי מחשוב ומשפיעים גם על שדרוג נושא אבטחת המידע, מכיוון שברגע שהחומר העסקי הרגיש מאוחסן לא בחדר השרתים או על גבי קלטות הגיבוי, אלא במקום מרוחק ומאובטח, אתם בתור בעלי העסק יכולים להיות בטוחים כי במקרה של פגיעה פיזית במשרדי העסק, החומר החשוב יישאר שלם וכי לא יגרם לו נזק.
השורה התחתונה
יותר ויותר עסקים וארגונים עוברים לגיבוי בענן, מכיוון שהשיטה הזו נמצאה כיעילה ביותר לשם גיבוי אפקטיבי ולא רק, אלא שהיא גם שיטת הגיבוי הזולה ביותר. מסיבה זו אני ממליץ בחום על שירותי גיבוי בענן החוסכים אלפי שקלים בחודש ומבטלים את הצורך לתחזק חדר שרתים, לרכוש חומרה יקרה ולעדכן מדי כמה חודשים את הגרסאות של תוכנות הגיבוי.
אמיר רשף - מייסד ומנכ"ל משותף
SOL e-Marketing