דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


סדנת קוקטיילים ומיקסולוגיה 

מאת    [ 16/04/2014 ]

מילים במאמר: 403   [ נצפה 1997 פעמים ]

קוקטיילים הם מיומנות, מיקסולוגיה היא מקצוע, לא כל אחד יכול להכין קוקטיילים טובים, צריך יצירתיות, טאץ', ניסיון והרבה אהבה. כמו ששף טוב זקוק לכל התכונות האלה, כך גם הברמן. הברמן צריך להתאים את הקוקטייל לאופיו של הלקוח וטעמיו האישיים וכמובן להפתיע כל פעם מחדש. סדנת קוקטיילים יכולה לתת לכם טעימה מענינת מעולם הקוקטיילים ולתת לכם טעימה מעולם המיקסולוגיה.

כיום יש אלפי סוגים של קוקטיילים. קוקטיילים הם פרי המצאתם של ברמן כזה או אחר, אשר החליט לערבב משקאות מסויימים וליצור טעמים חדשים. ברגע שהקוקטייל הפך אהוב על הקהל, כך הוא התפרסם יותר והפך לקוקטייל מפורסם ברחבי העולם, כמו למשל: בלאדי מרי, מרגריטה, מרטיני ורבים אחרים.

במהלך סדנת קוקטיילים לגיבוש עובדים, למסיבת רווקות או יום הולדת, אני משלב קוקטיילים מפורסמים וקוקטיילים פרי המצאתי שרקחתי במו ידיי ומפתיעים במרכיביהם וטעמיהם את משתתפי הסדנה. בסוף המאמר אתן לכם מתכון של אחד מהם, אותו תוכלו להכין במו ידיכם.
מאז התחלתי לעבוד בברים, עולם המיקסולוגיה הקסים אותי. תחילה התעניינתי במשקאות הרבים ברמת ההיסטוריה העומדת מאחורי כל משקה וכמובן מרכיביו, במשך הזמן כתבתי במספר מגזינים ופורטלים בתחום האלכוהול והתבקשתי להמציא קוקטיילים חדשים ויצירתיים. מניסיון אישי, זה לא היה קל, אך לאחר ניסיונות לא מעטים, מצאתי שילובים מעניינים מאוד.
אשמח לשתף אתכם בנושא, במהלך סדנת קוקטיילים שלי בביתכם או בבר כזה או אחר.

למשל, אתן כדוגמא קוקטייל מיוחד אותו המצאתי על בסיס ערק. משקה אשר קיים שנים במזרח התיכון ובישראל, אך רק בשנים האחרונות הפופולאריות שלו על מדפי הברים, החלה לגדול. פירוש המילה ערק בערבית היא "זיעה". לא מדובר בקונוטציה שלילית של זיעה, אלא טיפות המשקה לאחר הזיקוק המזכירות זיעה. מצב זה נוצר עקב שמנים המתמוססים מצמח השומר, המהווה מרכיב דומננטי בערק.

לקוקטייל קראתי "ליצ'י לאריות". תשאלו מדוע? ובכן, ערק נשתה כמו כל משקה אניס אחר עם תוספת קרח ומים לאחר שמוסיפים למשקה קרח או מים, הוא הופך לצבע חלבי עכור שבסלנג נקרא חלב אריות. לקוקטייל הוספתי כדורי ליצ'י ומכאן השם.

 

מרכיבי הקוקטייל:

60 מ"ל ערק

כדורי ליצ'י (אפשר טרי או משומר)

עלי נענע

כפית סילן

משקה קל ספרייט


אופן ההכנה:

כוס: היי בול (כוס ארוכה וגבוהה)

הוספת גבעול נענע טרי וחמישה כדורי ליצ'י לתחתית הכוס, מחיצת הנענע וכדורי הליצ'י עד קבלת מיץ (כמו במוחיטו בעזרת מדלר או כותש מעץ)

הוספת הערק וכפית סילן, עליהם להוסיף מספר קוביות קרח ולמלא עד סוף הכוס בספרייט, לבחוש היטב בעזרת בוחשן ולרוויה.

משקה קייצי אותו אני משלב כחלק מסדנת קוקטיילים חווייתית.

ניפגש על הבר.

מוטי קלמוביץ

http://www.motikal.co.il מוטי קלמוביץ - מומחה ליין ואלכוהול




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב