תפקידם של השרתים הוא לאגור את המידע ולצבור אותו למשך הזמן הדרוש מבלי שתצטרכו לחשוב על מקום פנוי, מכיוון ששרתי הגיבוי מציעים מקום כמעט אינסופי. חשיבות הגיבוי נובעת מכך שאובדן מידע עלול לגרום נזק רב ולצורך בפעולת שחזור יקרה ומורכבת. במקרים מסוימים אובדן מידע עלול אפילו לגרום לקריסת העסק. שירותי גיבוי בענן שכובשים את תחום הגיבוי העסקי והפרטי, יבטיחו לכם כי דבר כזה לא יקרה ואני ממליץ עליהם לעסקים בכל סדר גודל.
ממה מגנים עליכם שירותי גיבוי בענן וכיצד הם עושים זאת
החומר העסקי עלול להיות חשוף כתוצאה מפריצה, ממעשי זדון, מנפילת מתח אזורית או אפילו מהפסקת חשמל. גם וירוסים יכולים לשבש את שלמות החומר ולהוביל לאובדן קריטי של מידע עסקי חיוני. שיטת גיבוי בענן מספקת את האפשרות לגבות מרחוק ולכן אני ממליץ עליה לכל הלקוחות, מכיוון שהשיטה הזו מציעה את הפתרון האולטימטיבי לאבטחת המידע הנשמר בשרתים שאינם ממוקמים פיזית במשרדי החברה. בנוסף, גיבוי בשיטה הזו מספק את הגיבוי אשר מכיל את כל היתרונות כולל אמינות המערכת, פשטות ההפעלה וזמינות מיידית של החומר המגובה במידת הצורך.
כיצד זה נעשה בפועל
גיבוי בענן מתחיל כאשר המשתמש נכנס לתוכנה המותקנת על המחשב שלו. תוכנה זו מכילה את כל המידע שהוגדר לגיבוי כשהתוכנה יוזמת באופן אוטומטי את תחילת גיבוי מרחוק ומעבירה לשרת הגיבוי בצורה מוצפנת את כל הנתונים שבהם בוצע שינוי כלשהו מאז ביצוע הגיבוי האחרון. על מנת להבטיח מאה אחוז של גיבוי, חברה המנהלת את שרתי הגיבוי מבצעת שכפול מלא של השרת מול שרת נוסף. אני ממליץ על השיטה הזו לא רק בשל קלות ביצוע הגיבוי שהיא מאפשרת, אלא גם מכיוון שבה החומר נשמר על גבי השרתים החדישים ביותר שמבטיחים את שרידות החומר בצורה האפקטיבית ביותר.
אמיר רשף - מייסד ומנכ"ל משותף
SOL e-Marketing