מכשירים סלולריים הפכו להיות דבר שלא ניתן להסתדר בחיים בלעדיו.
דרך הסמארטפון החדיש שלנו אנחנו מבצעים שיחות טלפון, שולחים ומקבלים הודעות דואר אלקטרוני, מנהלים צ'טים סוערים ביום ובלילה ומפיגים את השעמום בעזרת אינספור אפליקציות.
רק לפני כמה שנים המכשירים הסלולריים היו רק כלי לביצוע שיחות טלפון ושליחה וקבלה של מסרונים. המחשב סיפק את הגישה לאינטרנט וכל השאר.
אך מרגע שהטלפון הנייד הפך למחשב קטן לכל דבר – נדמה שלא ניתן כבר להסתדר בלעדיו.
כאשר קורה שהמכשיר נאבד או מתקלקל אנחנו אובדי עצות. עד כדי כך התרגלנו לכך שהחיים מתנהלים דרך הנייד.
מתוך כך צמחו אינספור מעבדות לתיקון הסלולרי. בכל עיר תמצאו כמה וכמה מעבדות שכאלו. במעבדות עובדים צוותים מקצועיים על תיקום תקלות במכשירים הניידים. כשם שצמח לכך הביקוש, כך צמח גם ההיצע.
אם בעבר היינו צורכים חדשות, למשל, בטלוויזיה או במחשב, היום החדשות מגיעות אלינו לנייד. שירותים מסוימים הם בתשלום, כגון שירות החדשות הדיגיטלי של עיתון מסויים. אחרים ניתנים בחינם.
נדמה שהתמכרנו גם לתגובות שאנו שולחים מהנייד.אותם טוקבקים שכולנו אוהבים לקרוא ואז לקטר עליהם. וכמובן שהדבר המרכזי שאנו עושים עם הטלפון הנייד שלנו הוא שיתוף בלתי פוסק של כל רגע ורגע מהחיים שלנו. אנו משתפים כל מחשבה שעולה לנו בראש, מספרים על כל אירוע מצחיק או מעניין שקרה לנו, מצלמים כל מנה שאנו אוכלים ברחוב או במסעדה – ומייד משתפים בפייסבוק, בטוויטר או באינסטגרם.
לסיכום, אם לפני מספר שנים היו מספרים לכם שיבוא יום ובו טלפונים ניידים יהוו את מרכז הבקרה של חייכם - סביר להניח שהייתם צוחקים. אך זו המציאות שלנו כיום. הטכנולוגיה ממשיכה לצעוד כל הזמן קדימה וממשיכה לחבר אותנו יותר ויותר אליה ואחד אל השני,
כמו בדוגמת הרשתות החברתיות.
יש אנשים שוודאי מתגעגעים לעולם בו היינו פחות "מחוברים". עבור הדור הצעיר - זו מציאות שלא תיתכן כבר אחרת לה.