לפני שהופיעה בחיינו הרשת האלחוטית, הקמת תשתית תקשורת ממוחשבת הצריכה התקנה של עשרות אם לא מאות מטרים של כבלים דרך קירות ותקרות, זאת בכדי לספק את הגישה הנחוצה אל ההתקנים האלקטרוניים. נקודת גישה אלחוטית שמהווה היום את הבסיס להקמת התשתית מאפשרת להתקין תקשורת מחשבים איכותית מאוד תוך כדי שימוש מינימאלי בכבלים. לשיטת החיבור הזו קוראים WAP. בשיטה הזו הגישה האלחוטית למשרדי העסק היא גישת LAN והיא מנוהלת על ידי בקר WLAN שבאמצעותו ניתן לשלוט על ערוצי ה- RF לשם אימות ואבטחת מידע. רשת זו מתאימה יותר לצרכים של עסקים קטנים שעובדים מהבית או לצרכי הגלישה הביתיים.
מהי תקשורת אחודה
הרעיון אשר עומד מאחורי תקשורת אחודה או תקשורת UC כפי שהיא נקראת במונחים המקצועיים, הוא שילוב בין שירותי תקשורת בזמן אמת לבין תקשורת המיועדת להעברת נתונים. תקשורת מסוג זה מתאפשרת אודות לסדרת מוצרים טכנולוגיים שמספקים ממשק משתמש עקבי ואחיד. אני ממליץ על תקשורת זו מכיוון שהיא מבטיחה שיפור חוויית גלישה ושימוש בו זמני בכל המדיות התקשורתיות לייעול תהליכי העבודה בארגון. מסיבה זו, בעת בניית תשתית תקשורת מחשבים, מומלץ מאוד לוודא כי הרכיבים שהתשתית תכיל, יאפשרו תקשורת אחודה.
פתרונות תקשורת המולבשים על גבי תשתיות תקשורת מחשבים
היום קיים מגוון רחב של מוצרים טכנולוגיים המשפרים בצורה ניכרת את הגישה אל רשתות תקשורת מחשבים ואני ממליץ לכם לנצל כמה שיותר מהם על מנת לשפר את איכות העבודה של הרשת שבה פועל העסק. מוצרים אלו תומכים בכל סוגי הפרוטוקולים, כך שניתן לנצל את היתרונות שלהם גם לעבודה על הרשתות הציבוריות וגם לעבודה על הרשתות הפרטיות. באמצעות מוצרים אלו תוכלו גם לנצל בצורה אופטימאלית את תשתיות התקשורת ולהוריד משמעותית את עלויות התפעול.
אמיר רשף - מייסד ומנכ"ל משותף
SOL e-Marketing