למה גוגל לא תדרג את האתר שלך גבוה
בעיות טכניות פנימיות באתר שלך הולכות יפה מאד, יד ביד, עם אופטימיזציה לקויה. זה היה נכון מאז ומעולם, אולם עידכוני "פנדה" ו"פינגווין" הפכו אותן ממשהו שאפשר איכשהו לחיות איתו בשלום (גם כן שלום...) למכשלה אמיתית. חשיבות התקינות הטכנית של האתר עלתה לראש שמחתה (בין השאר) של גוגל. זאת, בניגוד לקונצפציה סבירה לגמרי, שלפיה ככל שהאלוגריתמים של גוגל נעשים מתוחכמים יותר, כך פוחתת חשיבות הנושא הטכני מבחינת האופטימיזציה.
ביננו, עם גישה כמו שלך, למה שהיא תתאמץ בשבילך?
למען האמת ההגיון הזה היה בריא למדי, שכן גוגל אכן מסוגלת לעקוף, ואם תרצה, אפילו בקלילות, את הבעיות הטכניות של האתר ולהגיע באופן כזה או אחר אל תכני-אתר לטובת הגולשים. אולם ההגיון שלכם שונה למדי מזה של גוגל. אם חושבים על זה מנקודת הראות של ענקית החיפוש, אין לגוגל סיבה אמיתית להתאמץ דווקא בשביל אלה שלא עושים מאמץ בעצמם לתקן עבודה רשלנית שלהם, או של בוני-האתר שלהם. אחרי הכל, למה לה, לחברה שמטרה להרוויח כסף, לבזבז משאבי זמן (שהוא כסף) בשבילך? אחרי הכל היא לא איזה גוף פילנתרופי. ממש לא.
קיבלת כלי איבחון חינם, לא תיקח?
אבל בכל זאת, לא מגיע לה לגוגל שנעליב אותה עד כדי כך, לפחות לא בגלל הסיבות הלא נכונות, שהרי החברה העמידה , חינם, כלי איבחון מצויינים, דוגמת הוובמאסטר (webmaster tools), אבל למרות הנדיבות הזו והרצון הטוב, רק חלק קטן מבוני האתרים השתמשו או משתמשים בכלי המצויין הזה. משום כך באמת שאין מקום לרדת על גוגל דווקא בנקודה הזו, על שהורידה את הכפפות והחלה לפגוע בדירוג האתרים שסובלים מבעיות טכניות.
אין "חנינה" ללא תיקון הליקויים הטכניים
אכן, לא כל האתרים נפגעו בעקבות עידכוני פנדה ופינגווין. יתכן אפילו שמרבית האתרים בעלי הבעיות הטכניות לא נפגע. יחד עם זאת, בעקבות העידכונים האלה, ששינו את כללי המשחק הקודמים, נפגעו אתרים רבים לאו דווקא בגלל הבעיות הטכניות, אלא בגלל תכנים שהוגדרו בעכבישים של גוגל כ"ספאם".
אולם, אם בנוסף לבעיות הללו סבלו אותם אתרים גם מבעיות טכניות, הרי שגם אחרי שהאתרים האלה "חזרו בתשובה" ותיקנו את דרכיהם הנלוזות, אם לא תוקנו בהם גם הבעיות הטכניות, לא תהיה להם "חנינה" אצל גוגל.
אתר לא-ידידותי יפגע באופטימיזציה, ברור, לא?
ובכל זאת, לא הבעיות הטכנית הן שיפגעו באופטימיזציה של האתר, כי אם, שימו-לב, מה שיפגע באופטימיזציה הן התוצאות שמולידים הכשלים הטכניים. הנקודה הזו אני מניח צריכה להיות ברורה: גוגל, נסכים, אכן מדרגת עפ"י איכות התוכן ומידת הידידותיות של האתר לגולשים. לכן, ברור גם שאתר שמכיל דפים רבים המביאים את הגולש למבוי סתום של ההודעה המעצבנת internal server error, הוא בעליל לא-ידידותי למבקרים בו והתוצאה שבאה בעקבות זאת, דירוג ירוד, מובנת.
דיברתי כאן מספיק על פגיעתן הרעה של הבעיות הטכניות המחזירות לנו תגובות של "בעיות שרת פנימיות". מהן הבעיות הללו, איך לאתר אותן וכיצד לתקן אותן – על כך במאמר הבא...