פילה סלמון בחמאת צלפים ואנשובי
חומרים:
4 י"ח פילה סלמון
6 שיני שום פרוסות
¼ כוס יין לבן
50 גרם צלפים
¼ כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 י"ח עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
6 י"ח פילה אנשובי
100 גרם חמאה .
אופן הכנה
מחממים מחבת עם שמן זית וסוגרים את פילה הסלמון .
בקערה נפרדת מערבבים יין לבן פרוסות שום עגבנייה וחצי מכמות החמאה .
מסדרים את פילה הסלמון בתבנית ויוצקים מעל את המרינדה .
מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומניחים את פילה האנשובי מעל .
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות מוציאים ומעבירים את הנוזלים למחבת מוסיפים את שארית החמאה ומצמצמים על אש גבוהה עד לקבלת מרקם סמיך מעט( יש להיזהר מהתפרקות של החמאה).
מנחים בצלחת את פילה הסלמון ויוצקים מעל את הרוטב .
חומרים:
4 י"ח פילה סלמון
6 שיני שום פרוסות
¼ כוס יין לבן
50 גרם צלפים
¼ כוס שמן זית
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 י"ח עגבנייה חתוכה לקוביות
מלח ים
פלפל שחור גרוס
6 י"ח פילה אנשובי
100 גרם חמאה .
אופן הכנה
מחממים מחבת עם שמן זית וסוגרים את פילה הסלמון .
בקערה נפרדת מערבבים יין לבן פרוסות שום עגבנייה וחצי מכמות החמאה .
מסדרים את פילה הסלמון בתבנית ויוצקים מעל את המרינדה .
מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומניחים את פילה האנשובי מעל .
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 8 דקות מוציאים ומעבירים את הנוזלים למחבת מוסיפים את שארית החמאה ומצמצמים על אש גבוהה עד לקבלת מרקם סמיך מעט( יש להיזהר מהתפרקות של החמאה).
מנחים בצלחת את פילה הסלמון ויוצקים מעל את הרוטב .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.