• 1. הוצאת אישור עקרוני למשכנתא- מרבית העיסקאות הנחתמות בישראל נעשות על ידי לקיחת מימון מהבנק -משכנתא. הוצאת אישור עקרוני מהבנק תקפה ל3 חודשים ולא כרוכה בתשלום ותוכל למקד את חיפוש הנכס, בהתאם ליכולות הכלכליות ואפשרויות המימון שהבנק מאפשר לכם. מומלץ מאוד לערוך סקר משכנתאות אצל מספר בנקים ולשים לב למגוון המסלולים האפשריים בעת לקיחת המשכנתא, תכנון נכון של משכנתא יכול לחסוך עשרות אלפי שקלים.
• 2.תכנון התקציב- לאחר שביררנו מה התקציב העומד לרשותינו, יש לקחת בחשבון את ההוצאות הנלוות בעת רכישת הדירה, כגון: הוצאות מעבר, רכישת ריהוט, הוצאות עו"ד, מיסים וכו'. ולהוריד אותם מהסך הכללי של התקציב על מנת שלא נחרוג ממנו.
• 3. סדרי עדיפויות- יש לעשות רשימה של הדברים שתרצו למצוא דירות למכירה בבאר שבע כגון: מספר חדרים, איזור מבוקש, מרפסת, ממד, פינת אוכל מוגדרת וכו'. קשה למצוא דירה שעונה על כל הרצונות שלנו ושתתאפשר במסגרת התקציב וכמעט תמיד ישנה התפשרות. בעזרת סדרי עדיפויות תוכלו למקד את החיפוש לפי הדברים החשובים לכם ביותר.
• 4. סביבה-טרם בחירת הדירה, חשוב לבחון ולבדוק את הסביבה שבה ממוקמת הדירה, בקרו מספר פעמים באזור, בשעות שונות במהלך היום ובימים שונים, היעזרו בשכנים לקבלת מידע אודות הבניין והאזור, בדקו את התחבורה הציבורית הנמצאת בקרבת המקום ואת מיקומם של בתי ספר, גני ילדים, גישה לכבישים ראשיים, מרכולים, קופות חולים ומתנ"סים. כמו כן, מומלץ מאוד לבדוק האם בסביבת הבניין מוצבת אנטנה סלולארית, שכן עובדה זו עשויה להניע אתכם מלחתום על חוזה קניית הנכס.
• 5. בדיקת הדירה- בעת חיפוש דירות למכירה בבאר שבע חקרו את סביבת הדירה והבניין, מיהו הקבלן, מתי נבנה הבניין, סרקו את האזור מתוך הדירה על מנת לבחון האם קיימים רעשים מהסביבה או מטרדים. בידקו היטב שאין רטיבות בקירות, מה מצב ארונות המטבח, הדלתות וחדרי הרחצה. ובמידה ויש צורך לשפץ צריך לקחת זאת בחשבון עם תכנון התקציב.
• 6. פיתוח סביבתי-בדקו מהם התכנונים העתידיים בכל הנוגע לבנייה חדשה של בניינים, כבישים, אזורי מסחר, פארקים והאם הדבר עלול להעלות או להוריד את ערך הנכס.
• 7. משא ומתן- לאחר שמצאתם את הדירה העונה על רצונותיכם, אנו נגיע לשלב הסופי- משא ומתן מול בעלי הנכס. בשלב המו"מ נסגור את המחיר ואת מועד מסירת הדירה. חשוב לקחת בחשבון במידה ונדרש שיפוץ, את עלות ומשך השיפוץ.
• 8. אופי העסקה- יש לבצע בדיקות מקדימות בעזרת עורך דין ולבדוק האם הנכס רשום בטאבו או במנהל מקרקעי ישראל או במנהל האזרחי. כמו כן, יש לבדוק עיקולים או שעבודים על הנכס ורק לאחר מכן ניתן להתקדם בתהליך הרכישה.
• 9. חתימת חוזה- את חתימת החוזה מומלץ לערוך אצל עורך דין המתמחה בדיני מקרקעין, כיוון שהם בקיאים בכל הליכי הרישום, מכירים את ההתנהלות מול הגופים השונים בתהליך העברת הבעלות.
• 10. השלמת הרישום- לפני קבלת המפתח מהמוכרים, יש לוודא שבוצעה העברת רישום בכל החשבונות ( גז, חשמל, מים, ארנונה וכו'), על שם הרוכשים וכי אין חובות החלים על המוכר.