דניס שלם פרוס פילה על מצע ים תיכוני
חומרים ל 4 מנות :
4 י"ח דניס בגודל בינוני
10 שיני שום שלמות
חופן פטרוזיליה קצוצה
21 כוס שמן זית
21 כוס יין לבן
3 י"ח עגבנייה
300 גרם גרגירי חומוס מושרים ומבושלים עד ריכוך
חופן כוסברה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
5-6 י"ח פלפל צ'ילי חריף
אופן הכנה
תחילה מפלטים את הדגים בצורה כזאת שמתחילים מהזנב לכיוון הראש אבל לא עד הסוף כדי להשאיר חיבור בין הפילה לאידרה לאחר מיכן פותחים את שני הפילטים לצדדים כך שהדג יכול לעמוד על האידרה שלו יוצקים על הדג שמן זית מורחים היטב ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס מעבירים לתבנית על גבי נייר פרגמנט ומוסיפים את שיני השום הפטרוזיליה ויוצקים מעל יין לבן מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות .
במקביל מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים 3 שיני שום פרוסות מכניסים פנימה את קוביות העגבנייה ומקפיצים במשך דקה מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה ומערבבים היטב מתבלים בפפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס ומסירים מהאש .
להגשה : מניחים מהמצע של העגבנייה והחומוס ומעל או לצד מניחים את הדג ומגישים מיד .
חומרים ל 4 מנות :
4 י"ח דניס בגודל בינוני
10 שיני שום שלמות
חופן פטרוזיליה קצוצה
21 כוס שמן זית
21 כוס יין לבן
3 י"ח עגבנייה
300 גרם גרגירי חומוס מושרים ומבושלים עד ריכוך
חופן כוסברה קצוצה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
5-6 י"ח פלפל צ'ילי חריף
אופן הכנה
תחילה מפלטים את הדגים בצורה כזאת שמתחילים מהזנב לכיוון הראש אבל לא עד הסוף כדי להשאיר חיבור בין הפילה לאידרה לאחר מיכן פותחים את שני הפילטים לצדדים כך שהדג יכול לעמוד על האידרה שלו יוצקים על הדג שמן זית מורחים היטב ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס מעבירים לתבנית על גבי נייר פרגמנט ומוסיפים את שיני השום הפטרוזיליה ויוצקים מעל יין לבן מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 10 דקות .
במקביל מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים 3 שיני שום פרוסות מכניסים פנימה את קוביות העגבנייה ומקפיצים במשך דקה מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסברה ומערבבים היטב מתבלים בפפריקה מתוקה מלח ופלפל שחור גרוס ומסירים מהאש .
להגשה : מניחים מהמצע של העגבנייה והחומוס ומעל או לצד מניחים את הדג ומגישים מיד .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.