פילה פלמידה על סלסת פלפל חריף ועגבניות חלוטות
חומרים ל4מנות :
2 י"ח פלמידה בגודל בינוני מחולקים לפילה
6 י"ח עגבנייה
3 י"ח פלפל חריף טרי
21 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה
6 שיני שום טרי פרוס
מיץ מ2 לימונים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
100 גרם חמאה
אופן הכנה
לחליטת העגבניות יש להוציא את העוקץ בעזרת סכין קטן ולחרוץ צורת איקס בראש העגבנייה לאחר מיכן יש להרתיח מים ולהכניס את העגבניות ל10 שניות ולהוציא למי קרח לשם עצירת הבישול .
לאחר מיכן מקלפים את הקליפה חוצים לשניים ומסלקים את הגרעינים וחותכים לקוביות גסות .
חותכים את הפלפל החריף לקוביות קטנות ומעבירים לקערה את העגבניות הפלפל החריף הכוסברה ומחצית פרוסות השום .
מתבלים בשמן זית מיץ לימון טרי ומלח גס ומכניסים למקרר למשך שעה להתחברות של הטעמים .
את פילה הפלמידה מורחים בשן זית ומעל מתבלים מלח גס פלפל שחור גרוס ומיץ לימון טרי .
מחממים מחבת רחבה עם שמן זית ומוסיפים מחצית מכמות החמאה מנמיכים את האש ומכניסים פנימה את פילה הדג תחילה עם הצד של הבשר ולאחר מיכן הצד של העור ומבשלים על אש נמוכה עד לדרגה הרצויה כאשר המומלץ הוא נא מעט .
להגשה - מעבירים את הסלסה למסננת להורדה של הנוזלים ולאחר מיכן מסדרים במרכז הצלחת מוציאים את הדג מהמחבת ומניחים מעל הסלסה לאחר מיכן מוסיפים את שארית החמאה למחבת ומעט מיץ לימון ומצמצמים על אש בינונית לדרגה דל רוטב יוצקים מעל פילה הפלמידה ומגישים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.