שימוש נכון בכלי אחסון
חוץ מלדעת לבשל את האוכל יש צורך גם לדעת לאחסן אותו בכלי אחסון המיועדים לו. (למשל קופסת חומוס היא לא פתרון נכון לאחסון מזון ביתי)
במאמר הזה ננסה להביא כמה דגשים על ההבדלים בין כלי אחסון מפלסטיק לבין כלי אחסון מזכוכית בכמה היבטים: בהיבט הבריאותי, בהיבט האסתטיקה בהיבט של המחיר, ובהיבט של איכות הסביבה
כלי אחסון מפלסטיק
ישנם כימיקלים אשר מסתתרים בתוך כלי האחסון מפלסטיק שנמצאים בביתנו. העניין הבריאותי משחק תפקיד חשוב מאוד כיוון שאחסון מזון בכלי אחסון מפלסטיק בעת שינוי הטמפרטורה כלומר, חימום או הקירור שלהם יוצרים אינטראקציה כימית בין קופסת הפלסטיק למזון זאת אומרת שבגלל עצם היותה עשויה פלסטיק בעת חימום או קירור היא מפרישה כימיקלים מזיקים וכתוצאה מכך האוכל עלול להתקלקל או להתחמצן תוך 48 שעות, ולכן יש להקפיד על שימוש נכון בכלים איכותיים מזכוכית שישמרו על המזון שלנו לאורך כמה שיותר זמן שניתן. וישמרו על המזון שלנו שיהיה אכיל, נקי מחיידקים וטרי ככל הניתן.
למה כלי אחסון מזכוכית?
- משדרים מראה נקי יוקרתי ואסתטי יותר.
- מזכוכית לא מצהיבים או מתיישנים, גם כעבור זמן רב הם לא משנים צבע וגם לא נשרטים בקלות
- מזכוכית עמידים בטמפרטורות שונות של חימום או של קירור ואינם מפרישים חומרים כימיקלים בעת אחסון המזון בהם
-יתרון נוסף שחשוב הוא שבכלי אחסון מזכוכית הוא שהם ניתנים לניקוי והברקה בקלות יחסית
- מזכוכית מאריכים את חיי המדף של אוכל שבושל כבר.
מחיר
בנוסף לנושא הבריאות והאסתטיקה יש גם את פרמטר המחיר. המחיר של כלי אחסון פלסטיק איכותיים עומד על 100 שקלים ויותר, בעוד שהמחיר שלכלי אחסון איכותי מזכוכית עומד על 50 שקלים. משתמע מכך שכלי אחסון מזכוכית בריאותיות יותר, אסתטיות יותר, זולות יותר. וידידותיות יותר לסביבה.
איכות הסביבה
ידוע שתהליך הייצור כלי אחסון מפלסטיק יקר יותר,ונוצר מחומרים לא טבעיים כמו תרכובות סינתטיות ודחיסת עוד חומרים כמו סיליקון חנקן ועוד, בנוסף תהליך הייצור והמיחזור פוגע ומזהם את איכות הסביבה הרבה יותר מייצור או מחזור כלי אחסון מזכוכית בגלל שזכוכית מייצרים מחומרי גלם טבעיים כמו קוורץ, מלט ועוד, בעוד שכלי אחסון מפלסטיק לא מיוצרים מחומרים טבעיים שפוגעים ומזהמים את כדור הארץ
גם בתהליך מחזור זכוכית, הזכוכית חוזרת להיות חומר גלם שיכול לחזור להיות שמיש כמו תשתיות לכביש או כלים סניטרים.