קונפי שום
קונפי זו למעשה שיטת בישול עתיקה שבה המוצר מתבשל באיטיות ועל חום נמוך הקונפי שום מצוין לתיבול של בשרים דגים וגבינות כמו גם סלטים ורטבים מומלץ להכין כמות גדולה מראש הקונפי יכול להישמר למשך חצי שנה במקרר .
חומרים :
1 ק"ג שיני שום קלופות רצוי טריות
1 ליטר שמן זית משובח
צרור ענפי טימין
3 גבעולי רוזמרין
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מכניסים את שיני השום למחבת רחבה ויוצקים פנימה את השמן זית מוסיפים את הרוזמרין הטימין מלח גס ופלפל שחור גרוס ומניחים על אש נמוכה כאשר המטרה שהשמן לא יגיע לרתיחה אלא רק לבעבוע קל מבשלים על אש נמוכה בערך כ40 דקות עד שעה ומסירים מהאש מניחים בצד להתקרר מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר.
קונפי זו למעשה שיטת בישול עתיקה שבה המוצר מתבשל באיטיות ועל חום נמוך הקונפי שום מצוין לתיבול של בשרים דגים וגבינות כמו גם סלטים ורטבים מומלץ להכין כמות גדולה מראש הקונפי יכול להישמר למשך חצי שנה במקרר .
חומרים :
1 ק"ג שיני שום קלופות רצוי טריות
1 ליטר שמן זית משובח
צרור ענפי טימין
3 גבעולי רוזמרין
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מכניסים את שיני השום למחבת רחבה ויוצקים פנימה את השמן זית מוסיפים את הרוזמרין הטימין מלח גס ופלפל שחור גרוס ומניחים על אש נמוכה כאשר המטרה שהשמן לא יגיע לרתיחה אלא רק לבעבוע קל מבשלים על אש נמוכה בערך כ40 דקות עד שעה ומסירים מהאש מניחים בצד להתקרר מעבירים לצנצנת ומכניסים למקרר.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.