מטבל חריף לימון ונענע
חומרים:
21 ק"ג פלפל חריף
6 שיני שום טרי כתוש
3 י"ח לימון
צרור עלי נענע קצוצים
מלח גס
כוס שמן זית
שמן סויה לטיגון
אופן הכנה
מחממים שמן עמוק במחבת לטיגון הפלפלים לפני הטיגון רצוי לנקב חורים בפלפלים כדי למנוע התזה של שמן חם מהמחבת .
מטגנים את הפלפלים מכל הכיוונים עד לקבלת גוון זהוב ומוציאים לתוך שקית ניילון קושרים את השקית וממתינים כחצי שעה בזמן זה הקליפה נפרדת מהפלפל כתוצאה מהאדים של החום .
בעזרת כפפות גומי קולפים את הפלפלים כאשר יש להיזהר במגע עם העין .
מורידים את הגבעול ובעזרת סכין קוצצים את הפלפלים בצורה גסה .
מעבירים לקערה ומוסיפים את פרוסות הלימון ועלי הנענע מתבלים במלח גס יוצקים מעל את שמן הזית ומכסים את הקערה .
מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מיכן מגישים לצד לחם או צנימים כמו כן ניתן להשתמש במטבל כתיבול לתבשילים וסלטים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.