קרפאצ'יו סלמון ברוטב קרם שום ונענע חם
חומרים :
400 גרם פילה סלמון פורס דק ניתן להשתמש גם במעושן
10 שיני שום טריות
1 כוס שמנת מתוקה 42% שומן
50 גרם חמאה צהובה
חופן עלי נענע טרייה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את שיני השום קולים את השום במשך דקה ומוסיפים את השמנת .
מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מעבירים את הרוטב למעבד מזון ומוסיפים את הלימון ועלי הנענע וטוחנים למחית חלקה מחזירים לאש ומצמצמים עד לקבלת מרקם סמיך ומסירים מהאש .
מסדרים בצלחת פרוסות סלמון על עלי בייבי מיקס ויוצקים מעל רוטב מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרס לפי טעם ומגישים מיד .
חומרים :
400 גרם פילה סלמון פורס דק ניתן להשתמש גם במעושן
10 שיני שום טריות
1 כוס שמנת מתוקה 42% שומן
50 גרם חמאה צהובה
חופן עלי נענע טרייה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את שיני השום קולים את השום במשך דקה ומוסיפים את השמנת .
מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מעבירים את הרוטב למעבד מזון ומוסיפים את הלימון ועלי הנענע וטוחנים למחית חלקה מחזירים לאש ומצמצמים עד לקבלת מרקם סמיך ומסירים מהאש .
מסדרים בצלחת פרוסות סלמון על עלי בייבי מיקס ויוצקים מעל רוטב מפזרים מעל מלח גס ופלפל שחור גרס לפי טעם ומגישים מיד .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.