נתחי עוף מקורמלים מונחים על קרפצ'יו צ'לי קלוי
חומרים :
21 ק"ג חזה עוף נתחונים
4 כפות סוכר חום
21 כוס יין אדום
1 כף דבש
41 כוס שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 גבעולי רוזמרין
פלפל שחור גרוס
6 י"ח פלפל צ'ילי טרי
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
לקערה עמוקה מכניסים את הסוכר חום הדבש הסויה והיין האדום מוסיפים את הרוזמרין ופלפל גרוס ומערבבים היטב .
מכניסים פנימה את נתחוני העוף ומערבבים שוב מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למינימום שעתיים .
מורחים את הפלפל צ'ילי בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-15 דקות מוציאים ומניחים בכלי אטום או שקית ניילון כ20 דקות .
מסירים את הקליפה וחורצים רצועות לאורך הפלפל .
מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את נתחוני העוף יש לשים לב שלא ישרפו מהסוכר .
להגשה : מסדרים פלפל אחד על צלחת פורסים את הרצועות שלו ומתבלים במעט מיץ לימון טרי מעל מניחים את נתחוני העוף ומגישים .
חומרים :
21 ק"ג חזה עוף נתחונים
4 כפות סוכר חום
21 כוס יין אדום
1 כף דבש
41 כוס שמן זית
2 כפות רוטב סויה
2 גבעולי רוזמרין
פלפל שחור גרוס
6 י"ח פלפל צ'ילי טרי
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
לקערה עמוקה מכניסים את הסוכר חום הדבש הסויה והיין האדום מוסיפים את הרוזמרין ופלפל גרוס ומערבבים היטב .
מכניסים פנימה את נתחוני העוף ומערבבים שוב מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למינימום שעתיים .
מורחים את הפלפל צ'ילי בשמן זית ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10-15 דקות מוציאים ומניחים בכלי אטום או שקית ניילון כ20 דקות .
מסירים את הקליפה וחורצים רצועות לאורך הפלפל .
מחממים מחבת עם שמן זית ומקפיצים את נתחוני העוף יש לשים לב שלא ישרפו מהסוכר .
להגשה : מסדרים פלפל אחד על צלחת פורסים את הרצועות שלו ומתבלים במעט מיץ לימון טרי מעל מניחים את נתחוני העוף ומגישים .
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.