בהתמודדות עם כאבי הגב והרגליים בהריון את כבר אלופה, ואפילו את הצירים הקשים ביותר עברת בהצלחה. עכשיו את מתחילה את חופשת הלידה שלך, את פנויה להעניק את כל כולך לתינוק החדש שהתווסף למשפחה, ונדמה שתלאות ההריון כבר מאחורייך.
אך ככל שהזמן עובר, את מגלה שבאופן מפתיע חלק מהשלכות ההריון על הגוף הם כאן כדי להישאר- ולא רק זה, נדמה שנוספו לגוף שלך אתגרים חדשים: הגב חוזר לכאוב, הרחם מתכווץ ומשהו לא טוב עובר על עורך...
כיצד מתמודדים?
כאבי גב: את הסיבות לכאבי הגב בהריון את כבר משננת בעל פה, אבל גם לאחר הלידה הכאב עשוי לחזור. בין אם מדובר בהרמה לא נכונה של התינוק, השינויים במשקל שמשבשים את היציבה או אולי דווקא זריקת האפידורל (נשים רבות מעידות על כאבים בנקודה בה הוזרק החומר)- הגב כואב ומקשה על ההתמודדות היומיומית.
טיפול בכאבי גב: לפני הכל, הקפידי על יציבה נכונה והרמת התינוק כשגופך זקוף- כלומר, לא להתכופף לתינוק, אבל לכופף את ברכייך בעדינות. גם התעמלות לאחר לידה יכולה לעזור (כמובן, במידה ובהדרגתיות, ורק לאחר שקיבלת לכך אישור מהרופא!), פילאטיס או שיאצו. אם הכאבים נמשכים, אנא פני לייעוץ רפואי.
התכווצויות ברחם: את יודעת שתינוקך כבר נולד, מה שאומר שהצירים אמורים להפסיק- אז מדוע הם ממשיכים? וובכן, הם לא. אבל רחמך מנסה כרגע לחזור לצורתו המקורית, ולכן הוא מתכווץ ואת חשה בכאבים- ובמידה ואת מניקה, הכאבים מחמירים.
טיפול בהתכווציות הרחם: מלבד משככי כאבים- אין... התנחמי בעובדה שהכאבים זמניים וצפויים לחלוף במהירות.
בעיות בעור: ייתכן שבהריון עורך היה מבריק ומתוח, אך כעת הוא שמנוני, כהה ומלא פצעי אקנה. הסיבה לכך טמונה בשינויים הורמונאליים והפרשה מוגברת מבלוטות החלב, ממולץ להוועץ עם רופא עור או לחילופין קוסמטיקאית רפואית לקבלת ייעוץ וטיפול באקנה
טיפול בבעיות עור: בשוק קיימים תכשירים רבים, אך חשוב לבדוק טוב את מרכיביהם במידה ואת מניקה, משום שלעיתים הם מכילים מרכיבים האסורים בהנקה. יחד עם זאת, ניתן לפנות לקוסמטיקאית שתנקה את עורך, תיפטר מה"שחורים" ותייעץ לך לגבי תכשירים שמאזנים חזרה את פעילות בלוטות החלב (תכשירים המותרים בהנקה, כמובן).