טפאס קרם חציל וגבינות צאן
חומרים :
2 י"ח חציל
2 י"ח פלפל גמבה אדומה
4 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
41 כוס שמן זית
100 גרם גבינת עיזים מגורדת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מכניסים את החצילים בשלמותם אל תוך תנור שחומם מראש ל180 מעלות ןעד לריכוך מלא של החציל באותה צורה קולים את הגמבה ומקלפים.
קולפים את החציל ומקררים את הבשר שלו .
מכניסים את החציל השום הפטרוזיליה וגבינת העיזים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה מוסיפים שמן זית לפי טעם ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
את הפל הקלוי חותכים לרצועות רחבות ומניחים על גבי פרוסת בגט או לחם כל שהוא מעל מניחים קרם חציל ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.
חומרים :
2 י"ח חציל
2 י"ח פלפל גמבה אדומה
4 שיני שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
41 כוס שמן זית
100 גרם גבינת עיזים מגורדת
מלח גס
פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
מכניסים את החצילים בשלמותם אל תוך תנור שחומם מראש ל180 מעלות ןעד לריכוך מלא של החציל באותה צורה קולים את הגמבה ומקלפים.
קולפים את החציל ומקררים את הבשר שלו .
מכניסים את החציל השום הפטרוזיליה וגבינת העיזים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה מוסיפים שמן זית לפי טעם ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
את הפל הקלוי חותכים לרצועות רחבות ומניחים על גבי פרוסת בגט או לחם כל שהוא מעל מניחים קרם חציל ומקשטים במעט פטרוזיליה קצוצה.
שף מיקי סויסה בן 29 בוגר תדמור הוא אחד השפים המבטיחים בישראל, נציג נבחרת ישראל בתחרויות בינלאומיות ובעל מדליות רבות. בעבר שף במסעדת "גספאצו" בהולידי אין ובמסעדות אחרות בישראל. כיום שותף ברשת מסעדות בספרד. ומשמש בנוסף כיועץ קולינרי בארץ ובחו"ל.