החוקים והתיקונים שנוגעים לתמ"א 38 מקלים על ביצוע פרויקט חיזוק המבנה מבחינה כלכלית. בנוסף, דיירים רבים מודעים הן לחשיבות שיש לחיזוק הבניין בו הם מתגוררים, על מנת שיהיה עמיד בפני רעידות אדמה; והן להגדלת ערך הנכס של בניין שבו בוצעו חיזוק והרחבה בעקבות תמ"א 38.
בנוסף, גם הרשויות השונות מנסות להקל על הקבלנים בכל מה שקשור לתהליך קבלת זכויות בנייה במסגרת תמ"א 38.
מציאות זו יוצרת אתגר חדש לעורכי הדין והוא ייצוגם של דיירים שרוכשים מקבלנים דירה חדשה בבניין שבו בוצעה הרחבה במסגרת תמ"א 38.
בבנייה במסגרת תמ"א 38, דירות לרכישה יכולות להיבנות על גג הבניין, כאשר מתבצעים חיזוקים ותוספות בנייה בבניין קיים. או להיות חלק מהבניין, כאשר הורסים בניין ישן ובונים במקומו חדש.
יש נקודות חפיפה רבות בין התקשרות רגילה לרכישת דירות מקבלנים, לבין התקשרות לרכישת דירות מקבלני תמ"א 38. כלומר, בשני המקרים חלים אותם חוקים והקבלן חייב לעמוד בסטנדרט שקבוע בחוק, כולל כל מה שקשור למפרט הטכני של הדירה הנרכשת והביטחונות שהוא צריך לספק לרוכשי הדירה.
למרות זאת, יש כמה נקודות שחשוב לתת להן תשומת לב מיוחדת. זאת, בגלל היחסים המיוחדים שקיימים בין בעלי הדירות בבניין שבו מתבצעת העבודה במסגרת תמ"א 38 לבין הקבלן המבצע.
בדיקת היחסים בין בעלי הדירות לקבלן בבניין שבו מתבצע פרויקט תמ"א 38
חשוב לבדוק אם לקבלן שמנסה למכור את הדירה שטרם נבנתה, יש הסכם מחייב בינו לבין דיירי הבניין. חשוב גם לבדוק אם כל דיירי הבניין חתמו על הסכם זה ואם לא קיימים דיירים שמתנגדים ועלולים לעכב את הפרויקט או אף למנוע את ביצועו.
בדיקה זו יכולה להיעשות גם באמצעות פנייה לדיירי הבניין או לעורך הדין שמייצג אותם בהסכם מול הקבלן. בנוסף, רצוי מאוד לבקש העתק של הסכם ההתקשרות שנחתם בין הדיירים לקבלן.
נקודה נוספת שכדאי לבדוק אם הדירה המוצעת למכירה לא הוקצתה לאחד מדיירי הבניין.
כדאי גם לבדוק את השלב שבו מצוי פרויקט תמ"א 38. קחו בחשבון שיכולים לעבור מספר שנים משלב החתימה על ההסכם בין הדיירים לקבלן ועד לשלב מסירת הדירות שנבנות במסגרת הפרויקט. זאת, משום שעדיין היתרי הבנייה כרוכים בתהליך איטי שמשפיע על הסיכויים לממש את הפרויקט, ועל משך הזמן שיעבור עד לקבלת הדירה.