בהוצאה לפועל יש מיליוני תיקים פעילים ואין זה נדיר למצוא אנשים עם יותר מתיק אחד. כאשר רוב החובות הם חובות לבנקים, חובות לחברות סלולר, לחברות כבלים, עקב צ'קים שחזרו, תשלומים שלא עמדו בהם ומגוון סיטואציות נוספות שמביאות לעיתים אף ל-10 תיקים בהוצאה לפועל, דבר שמקשה מאד על התמודדות עם כל אחד מהם בנפרד מבחינה לוגיסטית ויתרה מכך, היכולת של החייב לשלם מדי חודש את החובות עבור כל תיק ותיק מוגבלת מאד. דמיינו כי לחייב יש 10 תיקים פתוחים, כשבכל אחד מהם נדרש לשלם 500 ש"ח חודשיים, הרי שכמעט בלתי אפשרי לעמוד בכך וגם להתקיים בכבוד. ובדיוק למצבים הללו קיים הליך איחוד תיקים בהוצאה לפועל.
יתרונות איחוד תיקים לחייבהמטרה הראשונית היא לאחד את כל התיקים שיש בהוצאה לפועל ולקבוע תשלום חודשי אחד לחייב שמתחלק באופן יחסי בין כל הנושים באופן יחסי. ואם בעתיד נפתחים תיקים נוספים לאותו חייב, הם יתווספו לתיק הקיים.
ü חיסכון לוגיסטי הן לחייב והן להוצאה לפועל.
ü התשלום החודשי שייקבע בעת איחוד תיקים על ידי רשם ההוצאה לפועל או השופט יהיה תואם למצבו הכלכלי ולא לסך החובות, כך שהחייב יוכל לנשום לרווחה ולחיות בכבוד יחסי, כל אותה עת שיעמוד בצו תשלום שנקבע לו.
התשלום החודשי ייקבע לאחר הליך חקירת יכולת בו ייבחנו באופן קפדני כל האספקטים הכלכליים של החייב ומשפחתו – רמת החיים, היכן החייב מתגורר, הכנסות מול הוצאות וההפרש ביניהם, נכסים קיימים, מספר הנפשות במשפחה, סוג הרכב אם בכלל יש ועוד.
ü עמידה בצו תשלום שנקבע מבטיח לחייב שקט נפשי מצד הנושים וההוצאה לפועל – ללא דפיקות דלת בגין עיקולים שונים, ללא הצקות ופעולות אגרסיביות.
אליה וקוץ בהבאם התשלום החודשי שנקבע הינו נמוך והחובות גבוהים, לעולם לא יוכל החייב לפרוע את החובות וזה המקום לבחון אפשרות של כניסה להליך פשיטת רגל לאדם פרטי שיסתיים בהפטר, במקום איחוד תיקים.
בכל הליך איחוד תיקים מגבלות מסוימות מוטלות על החייב - מגבלות בקבלת כרטיסי אשראי, פנקסי צ'קים, קבלת אשראי באופן כללי, שכן התנהלות העניינים מתועדת בהיסטוריית האשראי של החייב, הגבלה חמורה בבנק ישראל, עיכוב יציאה מן הארץ, איסור להיות בעל ענין בחברה בע"מ
ולסיכום – קשה לומר כי להיות חייב באיחוד תיקים הוא תענוג גדול, שכן אין כמו השקט ללא חובות, אך אם יש לכם כמה וכמה תיקים ועדיין רוצים לחיות באופן נורמלי – זה הפתרון הנכון עבורכם!