משחקי קופסא הם משחקים שחוצים את גבולות הזמן. לא משנה כמה שנים יעברו ועד כמה הטכנולוגיה תתקדם ותהיה מרתקת ומורכבת, וגם מתוחכמת מאוד, המשחקים הפשוטים הם משהו שכולנו תמיד חוזרים אליו, פעם אחר פעם.
משחקי קופסא – להיט בכל גיל
לא משנה בני כמה אנחנו, משחקי קופסא תמיד יכולים להעביר לנו שעות רבות של שעמום, והם מצליחים לעשות את זה בצורה יוצאת מן הכלל. עבור כל גיל יש את משחק הקופסא שמתאים לו, כאשר בדרך כלל כל משחק מיועד לטווח גילאים מסוים.
בזכות כך, בכל בית כמעט יש היום לפחות משחק קופסא אחד, אם לא יותר. גם כשהילדים כבר גדולים ועוזבים את הבית, המשחקים עדיין נשמרים במקום מסתור, למקרה שבאחד המפגשים המשפחתיים יעלה חשק לפתוח את הקופסא ולהתחיל לשחק.
יש משחקים שהם לטווח גילאים רחב מאוד, כמו מונופול, אבל רובם מיועדים לגילאים ספציפיים. עם זאת, גם כשאנחנו גדולים והמשחקים כבר לא "מתאימים" לנו, אם נראה אותם מיד נזכר בתקופה שבה שיחקנו בהם, וכמעט תמיד יעלה בנו החשק לשחק בהם שוב, פעם אחרונה לפני שנעביר אותם הלאה לדור הבא.
איזה סוגים יש?
משחקי קופסא יכולים להיות מסוגים שונים. בין הבולטים והפופולאריים ביותר יש את הפאזל. הפאזל יכול להיות מחולק לחתיכות בודדות עבור פעוטות וילדים מאוד קטנים, והוא יכול להיות גם 3000 חלקים. עבור הבוגרים שבינינו, פאזל של אלפי חלקים הוא דרך מצוינת להעביר את הצום והשעמום של יום כיפור.
סוג נוסף של משחקי קופסא הוא המשחק התחרותי- מי יזכה ביותר כסף ו/או יסיים ראשון? המונופול הוא הדוגמא הכי טובה לכך, והוא פופולארי מתחילתו ועד היום. משחק המונופול מפתח את התחרותיות, ובהחלט מהנה. כמו כן, הוא יכול להיות דרך טובה ללמד צעירים איך להשקיע ולנהל את הכסף שלהם.
פיתוח החשיבה והכנה לדברים שצופן העתיד
מהאמור לעיל ניתן לראות כי משחקי קופסא הם לא בהכרח עניין של הנאה בלבד. אם נתייחס שוב למשחק המונופול, נוכל לראות שמשחק שנראה פשוט ותמים למדי יכול לתת הרבה מידע וכוח לעתיד.
אם מונופול מאפשר ללמוד על השקעות וניהול כספים, משחק כמו "קראסט" (משחק משלוחי פיצה חדש שבקרוב ייצא לאור) יכול ללמד ילדים את חשיבות ההתמדה בעבודה, איך לעבוד נכון ואיך להצליח בעבודה.
לסיום, משחקי קופסא הם משהו שראוי שיהיה בכל בית, בהתאם לגילאים של בני הבית. אם מדובר בילדים קטנים, בני נוער, מבוגרים ואפילו קשישים, כולם יכולים לא רק ליהנות מהמשחקים אלא גם ללמוד משהו שיעזור להם ביומיום.