איך תוכלו להגן על מכשיר האנדרואיד שלכם
אחד הדברים החשובים שהנכם צריכים לדעת כדי לשמור על האנדרואיד שלכם מאובטח מאיומי אבטחה, זה ללמוד להכיר את היישומים של הספק שעומד מאחוריהם. לנסות לעמוד ולזהות איך נראים אפליקציות רשמיות בשונה מאפליקציות זדוניות. כמו שאתם מזהים מיילים מפוברקים שמזייפים את הלוגו או עושים שינוי קל בשם ובכתובת האתר וכך שואבים סיסמאות של אנשים.
הרוב המכריע של משתמשי האנדרואיד, וכנראה שאתה בתוכם.
הטאבלט שלך או הסמארטפון שלך אינם מוגנים מפני התקפות זדוניות.
על פי בדיקות מחקר יופיטר נודע ש-80% מהטלפונים החכמים לא מוגנים. וכמובן תשאלו מה הבעיה? התשובה היא שגם אם הטלפון החכם שלך לא נפגע עד עכשיו סביר להניח שזה יקרה מתי שהוא, הכל בגלל הסכומים העצומים שעוברים כיום באינטרנט שמניע את העבריינים לחפש וללכוד נתונים פיננסים. סיסמאות, וכל מידע רווחי אחר.
ולכן זו החלטה שלך אם הנך מעוניין על ידי כמה שלבים פשוטים לאבטח את המכשיר שלך בצע את השלבים הבאים!
שלב1: הורדת אפליקציות ממקורות אמינים בלבד.
חנות גוגל Play היא מקור מהימן וזהו ערוץ האפליקציה ההפצה הרשמי של גוגל. כמו כן גוגל סורקת באופן קבוע יישומים בדמות קוד זדוני ומסירה אפליקציות זדוניות שהיא מוצאת.
אמזון מצהירים שלפני פרסום כל אפליקציה אצלם בחנות זה יהיה לאחר בדיקה מקיפה ובטוחה. כמובן ישנם עוד מקורות אמינים בחוץ רק שצריך להיות זהירים יותר כי התוכנות הזדוניות שכן מגיעות המקור שלהם הוא מאתרי צד שלישי שעלול לחשוף אתכם לאיומי אבטחה בקלות.
טיפ: חנויות יישומים מסוימות עשויות לבקש ממך להפעיל הגדרה מבוססת מכשיר שתאפשר לך להתקין במכשיר אפליקציות ויישומים ממקורות לא ידועים וצריך לראות את ההודעה הזאת כאזהרה. ויתכן שמדובר ביישום פוגעני.
שלב2: הימנע ממקורות מפוקפקים
ללא שימת לב, או עם שימת לב אנחנו משביתים את אבטחת האנדרואיד
לאחר מכן אנו מורידים יישום עם סיומת של קובץ APK בדומה לסיומת קבצים EXE בווינדוס שבמחשב. רק שברגע שאנו מורידים יישומים עם סיומת APK בעקבות זאת שהשבתנו את אבטחת האנדרואיד. יותר נחוץ לבדוק שהיישום מגיע מספק מוכר כי שם יש פחות סיכון למקור מפוקפק.
טיפ: הנך יכול לבדוק מקור לאמינות של אפליקציה בכך שתבדוק אם האפליקציה הזאת מוצעת גם בתשלום וזה אומר שהיא בספק אבטחה.
שלב 3: למד לזהות יישומים מזויפים.
כמו לוגו מזוייף, שגיאות כתיב, ושמות מו"ל שאינם תואמים את הכתב או את הניסוח הרשמי - לדוגמא, "בלקברי", ולא "בלקברי". בפונט רשמי וזה יכול להתברר כזיוף.
סיכון טיפ: אפשר לרשום את שם האפליקציה בגוגל ולראות מה הנתונים המופיעים על הספק בגוגל.
שלב 4:ביקורות אפליקציה.
קראו את ביקורות האפליקציה בחנות Play של גוגל. ותודאו כי חוות דעת המשתמשים מצביעים על כך שהאפליקציה עושה את מה שהיא מצהירה שהיא עושה.
שלב 5: התקנת תוכנת אבטחה.
ספקי אבטחת מחשב גדולים כמו AVG ונורטון, משמשים באנטי וירוס גם ליישומים של אנדרואיד עצמם. בכך שהם סורקים את האפליקציות ומסירים וירוסים, תוכנות זדוניות. ותוכנות ריגול.
בברכה
נתן
Gadget For All - הבית החם של הגאדג'טים בישראל
www.gadgetforall.co.il
רוצה לשאול שאלה?
האם יש נושא מסויים בטכנולוגיה שהיית רוצה לדעת עליו יותר? האם יש גאדג'ט מסוים שהנך מבולבל לגביו והיית רוצה לשאול לגביו או שנסקר אותו? שלח אלינו עכשיו את השאלה הטכנולוגית שלך וננסה לענות לך עליה בהקדם בפרטי או במאמר שנסקר בנושא.
contact@gadgetforall.co.il
GadgetForAll - הבית החם של הגאדג'טים בישראל
www.gadgetforall.co.il
רוצה לקבל מגוון טיפים ועצות בעולם הטכנולוגי? לחץ כאן ===>