מהן הסיבות נפוצות לצירוף שותף:
- גיוס הון: הקמת עסק ותפעולו מצריך לרוב הון התחלתי. פעמים רבות, עד שהמסננת השיווקית שלך תחל לפעול במלוא כוחה תצטרך הון גדול יותר ממה שתכננת, כדי שיהיה לך מרווח נשימה כלכלי של כמה חודשים לפחות.
- גמישות: יזמים נוטים לצרף שותף, בתקווה שעומס המטלות יתחלק בין שניים ויאפשר להם גמישות בשעות העבודה.
- כישורים: לעתים העסק דורש כישורים עסקיים שחסרים ליזם ושותף מתאים יכול לסייע.
- פחד: בעיקר כשההשקעה גדולה, יזמים רבים חוששים שאם העסק לא יתרומם כפי שהם מצפים הם ישארו בחובות גדולים.
- סיבה שאני רואה לאחרונה יותר ויותר נפוצה, זה שלבעלי עסקים נמאס לעשות את הדברים לבד. ובעלי עסקים רבים רוצים שותף כי הם חולמים לחשוב יחד, לפעול יחד, ולחלום יחד.
מה צריך לקחת בחשבון כאשר מכניסים שותף מלא לעסק:
- הכנסת שותף מלא לעסק היא בעצם חלוקת ההכנסות בחצי!. קח את המחזור הצפוי קזז ממנו את כל ההוצאות הקבועות והמשתנות וחלק אותו לשניים – האם הסכום שנשאר לך מספק?
- הרעיון שלך מתחלק בין שני אנשים שלעתים יש להם דעות שונות. שאל את עצמך האם אנו חושבים באותו כיוון?, האם היעדים שלנו הם אותם יעדים?.
- בהכנסת שותף מלא המציאות העסקית משתנה וכל החלטה עסקית הופכת להיות בשניים. מה קורה כאשר יש בעיה בעסק ואתם לא מסכימים על הפתרון, האם השותפות תעמוד בזה? האם העסק יעמוד בזה?
- לרוב שני השותפים רוצים מעורבות מלאה בהכל, כתוצאה מכך מתבזבז זמן רב. המשאב החשוב ביותר של העסק – הבעלים, נחלק לשניים ובמקום תפוקה של שני אנשים, במקרה הטוב תקבל תפוקה של אדם אחד.
לסיכום, הפחד הכי גדול שלך- להשאר עם חובות, עשוי להתגלות כאין וכאפס ביחס לתחושת חוסר האונים, התסכול והדאגות היומיומיות שעשויות להתלוות לעבודה עם שותף.
הכותבת לילך בניסטי היא יועצת עסקית מומחית והמנכ"לית של
לי-לך השגים |מיקוד לעסקים העוסקת בליווי עסקי ממוקד השגים לבעלי עסקים קטנים ובינוניים