כדורי שוקולד טבעוניים לילדים - מתכון שילדים אוהבים
כדורי שוקולד הם דוגמא לקינוח טבעוני פשוט וטעים לילדים. עם תוספות קטנות הוא הופך לקינוח גורמה. אין בו מרכיבים מהחי ואין סיבה שיהיו. כדורי שוקולד טעימים כשם טבעוניים. כדורי שוקולד הם בריאים בזכות הקקאו שבהם. לקקאו סגולות בריאותיות ידועות בהיותו נוגד חמצון חזק ומשפר מצב רוח.
הבחירה בקינוח טבעוני היא בחירה בריאה יותר ומוסרית יותר. בהיותה טיבעונית, היא לא משתמשת בתוצרים של בעלי חיים אשר נלקחו מהם בתנאי שבי, אלא בצומח. היא תורמת גם לאיכות הסביבה. היא פחות שמנה לא מכילה כולסטרול, חלבון ושומן מהחי אשר מעמיסים על הגוף.
ילדים אוהבים להשתתף במטבח, לגעת באוכל, ולהכין מטעמים ועוגות. המגע באוכל, הטעם והריח שלו מערבים את כל החושים. הלישה של החומרים יחד והפיכתם לכדורים מסבה תחושת מסוגלות ועונג. התוצר של הקינוח שהכינו הילדים במו ידם מעורר בילדים תחושת גאווה. רצוי לערב את הילדים בכל השלבים של תהליך ההכנה: מחשבה על הקינוח שרוצים להכין ותכנונו, מציאת המתכון על ידי חיפוש משותף בספר מתכונים, או באינטרנט, הבנת האופן שבו מתכון כתוב, קניית המצרכים המתאימים, הכנת הכמויות הנדרשות וכדומה. מומלץ לערב את הילדים גם בניקיון המטבח לאחר ההכנה וללמדם שגם תהליך הארגון והניקיון הוא מהנה.
החוויה מאחדת הורים, ילדים אחים וחברים.
בהתבסס על אותו מתכון של כדורי שוקולד טבעוניים, כדאי להכין את כדורי השוקולד בכמה סוגים:
כך אפשר ללמד את הילדים את האפשרות להוסיף למתכון רכיבים מיוחדים ולשנות את טעמו. אפשר לבחון כך מה הטעם המועדף עליהם
להתחיל מהמתכון הבסיסי ולצפות בקוקוס.
להוסיף תמרים ויין ולצפות בשבבי שקדים.
להוסיף קפה ולצפות באבקת קקאו
להוסיף חמאת בוטנים ולצפות בשבבי בוטנים.
לגלול באצבעות 'תולעי שוקולד', ליצור מהם צורת לב ולצפות בסוכריות צבעוניות.
פנקייק טבעוני
פנקייק הוא מאכל ילדות נוסטלגי, המעורר התרגשות למול חומו, ריחו , טריותו, מתיקותו העדינה. הוא מושלם בצורתו העגולה ומזמין בצבעו המעט חרוך והרטבים שמתווספים עליו בנדיבות. פנקייק הוא מנה קלאסית אהובה גם על ילדים וגם על מבוגרים.
הפנקייק ("עוגת מחבת") מוכר במדינות ובתרבויות רבות. הוא נקרא קרפ בצרפתית, פפנקוכן בגרמנית, פלטר בשבדית, פלצ'ינטה בהונגרית, בלינצ'נס או בליני ברוסית.
פנקייק מוכר כמנה עיקרית ומלוחה או כקינוח, ומגיע פרוס עם תוספות או מגולגל וממולא.
פנקייק טבעוני הוא מצויין, מלא, פריך ואחיד ואין שום צורך להוסיף לו ביצים. הבלילה עשויה מקמח, חלב סויה ומעט סוכר. התפיחה והאווריריות נעשית הודות לרכיב המתפיח - אבקת אפיה, סודה לשתיה או שמרים.