קוקטייל העיתונאי הופיע לראשונה בספר 'The Savoy Cocktail Book' שיצא לראשונה ב1930 ונכתב ע"י הארי קראדוק, ברמן אמריקאי אשר היגר לאנגליה לאחר שחוק היובש נכנס לתוקף. בניגוד לשאר הקוקטיילים בספר של הארי, קוקטייל העיתונאי זה הוא לא קוקטייל מוכר ויחסית נשכח. הסיבה הרווחת לכך היא שהקוקטייל נשכח הוא בגלל הדימיון למרטיני היבש שעקב פרסום מסיבי מצד מר בונד הצליח להשכיח את הקוקטייל הזה. קוקטייל העיתונאי הוא מרטיני יבש אך עם הרבה יותר מורכבות(וורמוט יבש ו-וורמוט מתוק לעומת רק וורמוט מתוק במרטיני היבש ועקיצה של הדרים בצורה של ליקר תפוזים ומיץ לימון).
לפי המתכון(שאפשר לראות בתמונה) רשום להשתמש בוורמוט צרפתי ואיטלקי אז לאחר בדיקה באינטרנט גיליתי שהמושג וורמוט צרפתי לא מדבר דווקא על וורמוט מצרפת אלא על וורמוט יבש ואילו וורמוט איטלקי אינו מדבר על וורמוט מאיטליה אלא על וורמוט מתוק, ופה לא מדובר בביאנקו אלא רוסו.
כמו כן, במתכון רשום להשתמש במותג ג'ין בשם Mr Boston dry gin שכבר לא קיים משנת 1986 ולא מצאתי שום אזכור לפרופיל טעמים שלו ולכן אחליף אותך בג'ין יבש לונדוני(או מפלימות').
במתכון השתמשו בקירסאו גם כן של mr boston שנקנו מזמן ע"י חברת Sazerac ויש להם היום רק קירסאו כחול שאני מתאר לעצמי שהוא לא כמו המקור. אני בחרתי ליקר תפוזים של DE KYUPER שיתאים באותה המידה.
אלו המרכיבים:
45ml Old MR. Boston dry gin(London Dry Gin)
15ml Italian Vermouth (sweet vermouth)
15ml French Vermouth (dry vermouth)
2 Dashes orange curacao
2 Dashes lemon juice
Dash Angostura Bitters
ג'ין השתמשתי בHAYMANS, וורמוט השתמשתי במרטיני וליקר תפוזים השתמשתי בDE KUYPER.
לשקשק את כל המרכיבים(בגלל שיש פה לימון) עם קרח ולסנן לכוס מרטיני או קו-אופ.
רשמים:
צבע: זהוב – כתום
טעם: הרגשה חזקה של הוורמוטים והג'ין כשהאפטרטייסט יש בו את הליקר תפוזים והלימון… המרירות הסופית מגיעה מהאנגוסטורה ביטרס.
בסך הכל זה משקה טוב שמתאים לאוהבי המרירות ובמיוחד לאוהבי המרטיני היבש הקלאסי. ומילה משפן הניסיונות שלי(אמי היקרה): מאוד טעים, אבל חזק לי מדי…נו אמהות…לא רוצות להשתכר ב2 בצהריים….לכו תבינו…
Tb Coctails - ארועי קוקטיילים בן טלוסטי, מנהל ארועים.
טלפון: 0505419189
מייל: tlustybentlustyben@gmail.com
פייסבוק: TbCocktails