בעל משפחה הנמצא בתהליך של פשיטת רגל צריך לדעת כיצד לשתף לא רק את החברים או הקולגות, אלא גם ואולי אפילו בעיקר את הילדים ובן או בת הזוג. שיתוף מן הסוג הזה מבטיח התמודדות אופטימאלית עם תהליך רגיש ומורכב. על פי החוק בישראל מחייב הליך פשיטת רגל מספר שלבים קבועים אשר בכל אחד מהם ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע. יחד עם זאת, השיתוף עם בני המשפחה נערך בדרך כלל באופן אינטימי וללא נוכחות של אנשים זרים.
יש מספר היבטים המדגישים את החשיבות של שיתוף בני המשפחה הקרובה והמורחבת בתהליך פשיטת רגל. ראשית, שיתוף מן הסוג הזה תורם לכל המעורבים בתהליך. הוא מייצר ביטחון ומונע זליגה של תחושות שליליות אל תוך התא המשפחתי. שנית, השיתוף עוזר למי שנמצא בתהליכי פשיטת רגל לקבל תמיכה נפשית. באמצעות השתתפות ומעורבות סולידית ונכונה של בני המשפחה ניתן לקצר את התהליך ולהגיע אל המטרה מהר יותר. במילים אחרות, המשמעות של שיתוף בני המשפחה בתהליך פשיטת רגל הוא לא רק רגשי אלא גם פונקציונאלי וחשוב.
מה כדאי לספר לבני המשפחה?
לא כולם בוחרים לספר לבני המשפחה את כל האמת על תהליכי פשיטת רגל ועל הנסיבות שהביאו לתחילת התהליך. מצד שני, לעיתים קרובות הליכי פשיטת רגל נבחרים על ידי נישומים הנמצאים בחובות. זהו הליך פרוצדוראלי בעל יתרונות רבים ולכן כדאי להתייחס אליו בשוויון נפש. אין סיבה להתבייש בתהליכי פשיטת רגל או להסתיר אותם מהחברים ובני המשפחה. הדבר היחיד שכדאי לעשות הוא להתאים בין סוג המידע המגיע אל בני המשפחה, לבין גיל הילדים או מצבם הנפשי והבריאותי. בני נוער וצעירים מבינים היטב את המשמעות של פשיטת רגל, לעומת ילדים שעלולים להגיב בצורה לא רצויה.
בשורה החתונה, אדם העובר תהליכים משמעותיים בקריירה נדרש לשתף בכך את בני המשפחה. לא משנה אם מדובר על תהליך חיובי או שלילי, התמיכה והמעורבות של בני המשפחה הם חלק בלתי נפרד מצורת ההתמודדות ויש להם השפעה בטווח הקצר והארוך.
אלעד שניר, משפטן, כותב בכיר בצוות אתר הפורומים המשפטיים. לייעוץ משפטי ניתן לפנות במייל info@lawforums.co.il ;