אין כמעט תינוק שלא סובל מגזים. מדובר בתהליך טבעי שמתרחש מלידה ועד גיל 4 חודשים בערך, שבו מערכת העיכול של התינוק מנסה להסתגל.
בדרך כלל, התקפי הגזים מתרחשים באותן שעות במהלך היממה, ולרוב מדובר בשעות הערב והלילה. הגזים הם אחת הסיבות שבגללן הורים רבים קמים באמצע הלילה למשמע בכי התינוק שלהם.
טיפול בגזים אצל תינוקות צריך בעיקר הרבה סבלנות מצד ההורים. אפשר להתנחם בעובדה שמדובר בתקופה זמנית, אבל בכל זאת הנה לכם כמה שיטות שיכולות להקל על התינוק שלכם וגם עליכם עד לסיום תקופת ההסתגלות:
- ניתן להשתמש בתכשירים על בסיס טבעי. הם לא עוזרים לכל תינוק, וגם לא באותה רמה, אבל יש שממליצים לנסות אותם, גם אם הם לא עוזרים לסיים לגמרי את התקפי הגזים אלא רק להביא להקלה.
- בעזרת עיסוי בטן בתנועות מעגליות מעל הפופיק, והפעלת לחץ קל, אפשר לעזור לתינוק לכאוב פחות. את העיסוי יש לבצע למספר דקות, ורצוי אחרי המקלחת.
- טיפולים בגזים אצל תינוקות יכול לכלול גם תנוחות שונות, למשל קיפול רגלי התינוק לכיוון הבטן שלו או לנסות להשכיב את התינוק על הבטן כשהיד שלנו מונחת מתחת לבטן שלו.
- נשים רבות משתמשות בכדור פיזיו בתקופת ההיריון, והוא יכול להיות שימושי גם עבור התקפי גזים של התינוק- יושבים על הכדור עם התינוק שכוב על הבטן ומקפיצים את הכדור בתנועות קלות, בעדינות וזהירות.
- כמובן שגזים נוצרים בעיקר בשל המזונות שהתינוק אוכל, ולכן מה שהוא מכניס לתוך הגוף שלו יכול להיות גם הפתרון. שווה לנסות חליטה של קמומיל ופרחי אניס. אם אתן מניקות, שימו לב גם לתזונה שלכן, כיוון שהיא משפיעה על החלב שהתינוק שותה. בין השאר, מומלץ להימנע משוקולד, אלכוהול כמובן, קפאין, אוכל מתובל מאוד ובצל.
- אם כל זה לא עוזר, אפשר לנסות לעשות לתינוק אמבטיה חמה. המים החמימים יעניקו לתינוק רוגע ושלווה. הם גם ירפו את השרירים שלו, מה שיכול לעודד יציאה מהירה של הגזים.
יש עוד מגוון דרכים שאפשר לנסות לאורך כל תקופת ההסתגלות של התינוק ומערכת העיכול שלו. אפשר לנסות כמה שיותר שיטות, עד שמוצאים את האחת שעובדת הכי טוב.