אם אתם בעלי עסק בתל אביב, עובדים במשרד בתל אביב, או אפילו סתם עובדים באחד העסקים השונים בעיר, ייתכן שבכל צהריים גם אתם מתחבטים עם השאלה הבלתי נמנעת: מה לאכול, ואיפה.
הסיפור ידוע: שעת הצהריים הולכת וקרבה, הבטן מתחילה לקרקר ואתם יודעים שבקרוב תצטרכו להתיישב לאכול... אבל מה קורה אם יש לכם ישיבות או פגישות בדיוק בשעות האלו? מהי האופציה הזולה ביותר? ואיזו אופציה תרוקן לכם את חשבון הבנק?
יצאנו לבדוק.
• האופציה ה(כמעט) חינמית: אפשר מראש למצוא עבודה בה ארוחת הצהריים כלולה בחוזה. בין אם זה טייק- אוואי מאחת המסעדות בעיר לפי בחירתכם, או טבח בחדר אוכל קבוצתי- העבודה מממנת, ואתם רק אוכלים... רבים מהעסקים דוגלים כיום בשיטה הזו, לעיתים הם אולי יורידו לכם כמה שקלים מתלוש המשכורת בסוף החודש, אבל ממש לא משהו חריג. אופציה מאוד הגיונית, נוחה וכמובן חינמית (כמעט)...
• האופציה הזולה: ניתן לארוז שאריות מהבית. פשוט קחו מה שנשאר בסיר מארוחת הערב של יום קודם (או בשלו במיוחד), ארזו בקופסה אטומה ושומרת טריות, ופתחו בשעת ארוחת הצהריים. הדבר דורש אומנם הכנה מוקדמת, אך כך תוכלו ליהנות מארוחה ביתית גם בשעת הצהריים. בכל משרד תוכלו למצוא מכשיר מיקרוגל, כך שמובטחת לכם אפילו ארוחה חמה.
• האופציה העסקית: כמעט בכל מסעדה בתל אביב תוכלו למצוא מנות עסקיות, המהוות אופציה זולה יותר ממנות רגילות. במנות עסקיות תקבלו לרוב מנת פתיחה, מנה עיקרית וכוס שתייה, והמבחר כמעט אינסופי (בהתאם למסעדה שהתיישבתם בה). תוכלו למצוא מסעדה בשרית, אוכל אסייתי, או בכלל מסעדה איטלקית בתל אביב יש הכל! היתרון? גם אם יש לכם פגישת עבודה, תוכלו לקיים אותה על ארוחה עסקית טובה- כי מה טוב יותר לעסקים מבטן מלאה?
• האופציה היקרה: הזמינו משלוח מאחת מרשתות המזון המועדפות אליכם. אוכל אסייתי? המבורגר? איטלקי? סושי? טלפון קצר והאוכל בדרך אליכם, בתמורה לכמה עשרות (או מאות...) שקלים ביום. אופציה נוחה אומנם, כי האוכל מוגש לכם לשולחן טרי וטעים במרחק של שיחת טלפון קטנה, אבל באופן יומיומי היא גם יקרה מאוד.
*הכתבה בחסות "קפה איטליה" וחברת "פרימיום ישראל".