הכל על פציעות ספורט:
יש העושים ספורט כדי להיפטר מהצמיגים סביב הבטן, או כדי לחזק את השרירים. אך לרבים אחרים ספורט הוא דרך חיים, מקצוע או פרנסה- כדורגלנים, אצנים, שחיינים וכו'. וכשאתה ספורטאי מקצועי, אתה יודע שספורטאים לעיתים נפצעים: אנשים העוסקים בספורט באופן מקצועי (או חובבני, אבל בצורה אינטנסיבית), נאלצים לעשות שימוש ארוך וממושך בגופם- דבר העלול לצערנו להביא לפציעות. לכן ספורטאים חייבים להקפיד לשמור על גוף בריא, תקין ואתלטי, ובמידה והם נפצעים (מה שקורה, לעיתים), לטפל בפציעה בדייקנות ובמקצועיות. על טיפול בפציעות ספורט להיעשות באופן יעיל ועדין.
כיצד מגדירים פציעת ספורט?
ניתן לחלק אותה שני סוגים: פציעה מתמשכת, הנגרמת משימוש ממושך באיבר (שחיקה או שברי מאמץ), ופציעה טראומטית, הנגרמת בשל מכה, חבלה או תאונה פתאומית (שבר, נקע וכו').
האם ניתן לטפל בפציעות ספורט?
אכן, אך הטיפול משתנה לפי חומרת הפגיעה ומיקומה. כל איבר דורש טיפול שונה (אין דין טיפול בכאבי קרסול כדין טיפול בכאבי גב), וכן כל סוג פציעה דורש טיפול ייחודי משלו. לעיתים הטיפול יכול להסתיים בחבישת המקום ומנוחה מפעילות, אך במקרים חמורים במיוחד הטיפול יכול להגיע עד לרמת ניתוחים חוזרים. לכן בכל מקרה של פציעת ספורט חשוב לפנות באופן מיידי לרופא אורטופד לצורך איפיון ואבחון הפגיעה. גם אם יש רצון וצורך לחזור לפעילות במהרה, ספורטאים חייבים להבין כי גופם הוא הכלי בו הם משתמשים, ועליהם לשמור עליו חד ובריא.
כיצד ניתן להימנע מפציעות ספורט?
לצערנו לא ניתן למנוע לחלוטין את כל הפציעות, אך ניתן בוודאי להקל על התופעה בעזרת חימום יעיל ומקיף של כל שרירי הגוף, שימוש בעזרים ומכשירי ספורט מקצועיים ותקינים ועבודה הדרגתית תחת השגחת מאמן מוסמך על כל איבר חדש.