נשים רבות מתמודדות עם תקופות של עצב. לאחר פרידה, פיטורין מהעבודה, עלייה במשקל או כל שינוי אחר משמעותי ולא צפוי בחיים (או לחילופין, דווקא היעדרו), ניתן לחוש דכדוך קל. אך לעיתים הדכדוך מתגבר ולא עובר לאחר מספר שעות, אלא ממשיך ללוות את היום. שימו לב: אנחנו לא מדברים על דיכאון, שהוא עניין קליני ודורש טיפול רפואי ואבחון מוסמך. אנחנו מדברים על עצב, שעמום מהשגרה, פחד מהלא נודע וכו'.
ברגעים כאלו ניתן אולי למנוע את התחושות הקשות, או לכל הפחות להקל עליהן, בעזרת מספר שינויים בגוף, בנפש, ובחיי היומיום:
• שינוי המראה החיצוני: טיפול פנים מפנק, הארכת שיער באופן מלאכותי בעזרת תוספות שיער, תסרוקת חדשה, בגד מחמיא- לעיתים שינוי המראה החיצוני תורם להרגשה הטובה. הרבה פעמים כשאנחנו אוהבות את מה שנשקף אלינו במראה, אנחנו גם הרבה יותר סבלניות ומכילות כלפי מה שנמצא בתוכנו.
• אורח חיים בריא: אורח חיים בריא יכול להשפיע רבות על הרגשתנו. מומלץ להתחיל לאכול בריא, לשתות הרבה מים ולהקפיד לבצע פעילות גופנית. למי שלא אוהבת להתעמל, לא חובה להתחיל בריצה למרחקים ארוכים... ניתן אולי למצוא סטודיו או מכון שיתאים לכן פעילות גופנית נינוחה ורגועה, כגון פילאטיס ברמת גן, למשל, תל אביב, חיפה ושאר הערים הגדולות.
• ירידה במשקל: למעוניינות לרדת במשקל, ממש לא מומלץ לבצע 'דיאטת כסאח'. ניתן להיעזר בדיאטנית מוסמכת שתתאים לכן תפריט מתאים ונכון, ותעבור איתכן תהליך מוקפד ותקין. גם כאן, רצוי להכניס לשגרה פעילות גופנית המשלבת ירידה במשקל עם קצב ואנרגיות.
• תחביבים: כדאי למצוא תחביב שיאפשר לכן להקדיש לו את זמנכן הפנוי, ואם אין זמן פנוי- למצוא אותו. חשוב להקפיד לפנות זמן לדברים שעושים לכן טוב על הלב, שממלאים את המצברים וגורמים לכן לחייך.
מוגש בחסות עוז מורג - סטודיו לריקוד ברמת גן