למען האמת, נזיד עדשים היה מוכר לי עד לפני כמה חודשים, רק מסיפורי התורה, אבל לאחר שראיתי איך המנה הזו נטרפה הבנתי למה עשיו מחר עבורה את הבכורה שלו.
מצרכים לנזיד עדשים:
כוס עדשים ירוקות/ או תערובת עדשים
בצל גדול קצוץ
2 גזרים
2 קישואים
עגבניה
2 – 3 כוסות מים
100 רסק עגבניות
כף פפריקה מתוקה
סוכר לפי הטעם
אבקת מרק
פלפל ומלח
אופן הכנה:
עדשים במתכון זה דורשים מעט הכנה מראש - יש להשרות אותן כשעתיים, ולבשל כחצי שעה במים רותחים.
מכינים את הירקות לנזיד: קוצצים את הבצל ועגבנייה, פורסים את הגזר וחותכים את קישואים למקלות (אפשר גם חצאי עיגולים)
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את שאר הירקות (את הקישואים והעגבניה) וממשיכים לטגן עד לריכוך.
מוסיפים את הרסק, סוכר, פפריקה, אבקת מרק, מלח ופלפל וכן את העדשים ומכסים במים.
מבשלים כחצי שעה נוספת בערבוב מתמיד עד שהירקות רכים.
/ / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה