זה לא מתכון שאני מכינה כל יום, אך אם אני רוצה לקבל מהאורחים שלי את ה"וואו" אני בהחלט אכין את הקאפקייס האלה בליווי קפה טוב.
מצרכים:
לבלילת השוקולד:
1 וחצי כוסות קמח
1 כוס סוכר
רבע כוס קקאו (מומלץ לא להשתמש בשוקולית אלא בקקאו לא ממותק)
כפית סודה לשתיה
מעט מלח
שליש כוס שמן קנולה
כף חומץ
מעט תמצית וניל
1 ושלוש רבעים של מים רותחים
למלית גבינה:
1/2 חבילת גבינת שמנת 30%
1/4 כוס סוכר
חלמון
כף קמח
1 סוכר וניל
אופן הכנה:
מתחילים עם מלית גבינה:
מערבבים יחד את הגבינה, חלמון ווניל.
מוסיפים את הסוכר ואח"כ כף קמח וערבבו היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
העבירו את התערובת למקרר עד לסיום הכנת בלילת השוקולד.
הכנת בלילת השוקולד:
ערבבו את כל החומרים היבשים.
עושים בור באמצע ומוסיפים פנימה את החומרים הרטובים - קודם את השמן, אח"כ החומץ, תמצית וניל ומים רותחים.
מערבבים את בכל עם מזלג, עד לקבלת בלילה דלילה יחסית (עם הבלילה סמיכה מדי , ניתן להוסיף עוד שליש כוס מים).
מרפדים תבנית שקעים במנג'טים ומוזגים לשקעים עד ל2/3 גובה את בלילת השוקולד (היא עוד תתפח באפיה)
מוציאים את מלית הגבינה מהמקרר ומניחים במרכז כל קאפקייק כפית מהמלית , המלית צריכה לשקוע מעט בתוך בלילת השוקולד.
אם בא לכם לפנק את בני הבית, פזרו מעט מלית הגבינה מעט, שוקולד צ'פס
מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הקאפקייקס כ-12-14 דקות.
/ / / / / / / // / / / / / // / // / / / /
/ / / / / / / // / / / / / // / // / / / /
/ / / / / / / // / / / / / // / // / / / /
/ / / / / / / // / / / / / // / // / / / /
פוליסמן אולגה