אני בעיקר מכינה את העוגה הזו לימי הולדת, כי זו עוגה מאוד יפה ודי קלה להכנה. כמובן שאת התותים אפשר להחליף לפטל או לפירות יער אחרים, אם בא לכם להכין את עוגה בקיץ.
מצרכים:
3 ביצים מופרדות
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי קמח תופח
מעט מלח
חצי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים רצוי סחוט טרי, אבל גם פרימור יעבוד מצוין
1 שמנת מתוקה - אני משתמשת בחלבית, אבל אפשר גם פרווה
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
תותים לקישוט
אופן הכנה:
1. מתחילים מהכנת הבסיס לעוגה: הקציפו מעט את חלבונים עם הסוכר-עד לקבלת קצף לבן, הוסיפו חלמונים, ואח"כ את שאר המצרכים.
2. ערבבו היטב והכניסו לתנור שחומם ל-170 מעלות לכ-45 דקות. בסיום האפיה יש לצנן את הבסיס לפני שמתחילים בחיתוך.
3. חתכו את הבסיס ל-2 לרוחבו, על מנת לצור 2 עיגולים דקים יותר.
4. . בזמן שהבסיס בתנור, הקציפו שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת יציבה.
5. מרחו עיגול אחד של הבסיס בקרם הקצפת, הניחו עליו את העיגול השני ומרחו גם אותו בקרם. אל תשכחו לכסות בקרם גם את צידי העוגה.
6. קשטו את העוגה בתותים, והכנסו למקרר לכמה שעות לפחות.
/ / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / /
פוליסמן אולגה