אני מאוד אוהבת חמין, זורקים הכל לסיר גדול והולכים לישון, קמים ויש לכם אוכל מצויין לכל השבת (ולעוד כמה ימי חול). נכון שזה לא ממש מתכון שדוגל בחסכון בחשמל, אבל הוא בהחלט חוסך המון זמן לאם הבית.
מצרכים לחמין צמחוני:
החומרים ל-10 מנות:
מעט שמן קנולה
2 בצלים, חתוכים לקוביות
1 כוס שעועית לבנה
1 כוס שעועית חומה
4 כפות פפריקה מתוקה
מלח, פלפל שחור
10 תפוחי אדמה
2 בטטות
10 ביצים
1 כף דבש
6 כוסות מים רותחים
2 שקיקי תה
1 כוס גריסי פנינה
2 עלי דפנה
1 שן שום
אופן ההכנה:
התחילו בהכנות לילה לפני:
1. השרו את השעועית למשך הלילה
2. השרו את גריסי הפנינה למשך הלילה
ביום ההכנה:
1. בסיר כבד ורחב חצצו את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
2. הוסיפו את השעועית החומה והלבנה, ומתבלים בפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים.
3. מקלפים את התפו"א ובטטות, חוצים לחצאים מניחים מעל.
4. מוסיפים את הביצים.
5. מערבבים את הדבש במים הרותחים ויוצקים לסיר.
6. מוסיפים את שקיקי התה, מרתיחים ומבשלים כ-40 דקות.
7. הניחו בשקית "קוקי" את את גריסי הפנינה, תבלו במלח, פלפל, עלי הדפנה ושן השום והניחו בסיר.
8. מכסים את הסיר, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך שעתיים.
9. מורידים את טמפרטורה ל-100 מעלות ומשאירים את החמין בתנור במשך לילה.
/ / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / // / / // / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / // // / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה