בבעיית הפרווה נתקלתי כשהתארח בביתי איש יקר, שסובל מאי סיבולת ללקטוז. נכון שיש היום המון תחליפים לשמנת המתוקה, שאני משתמשת בה בד"כ למרק בטטות, אך אני לא כל כך אוהבת להשתמש בהם, ולכן חיפשתי תחליף שיהיה טעים ועדיין יתן לי את אותו המרקם העשיר שיש למרק החלבי, וזה מה שמצאתי.
מצרכים ל-7-8 מנות:
3 בטטות פרוסות לקוביות
חצי כוס עדשים אדומות להעשרת המרק
8 – 9 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק
כפית פפריקה
חצי כפית כמון
פלפל גרוס ומלח לפי הטעם
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. חממו מעט שמן סיר המרק וטגנו בו את קוביות הבטטה כשתי דקות.
2. הוסיפו את שאר המצרכים, והביאו לרתיחה.
3. הנמיכו את הלהבה ובשלו על אש בינונית - קטנה עד שהבטטות רכות.
4. העבירו את הבטטות וכחצי מנוזל המרק למעבד מזון וטחנו למרקם חלק.
5. תעבירו את הכל חזרה לסיר המרק ובשלו כ-20 דקות נוספות.
מומלץ להגיש עם קרוטונים או לחם שום.
/ / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה