אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם באוכל איטלקי קצת אחר, מה דעתכם להכין להם קנלוני? מנה של פסטה אפיה שנראת מצויין על שולחן האירוח וההכנה שלה דורשת לא יותר מ-10 דקות.
מצרכים:
חב' קנלוני
למלית:
200 גר' גבינת פטה
100 גר' גבינת מוצרלה
100 גר' גבינת ריקוטה
1 ביצה
1 חב' עירית קצוצה
פלפל שחור, מלח
לרוטב:
2 חבילות גדולות של רסק עגבניות (260 גרם)
3-4 שיני שום
1 בצל בינוני קצוץ דק
3 כפות שמן זית
20 גר' סוכר
4 ענפי בזיליקום
פלפל שחור , מלח
מתחילים מהכנת רוטב העגבניות:
מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה.
מוספים את רסק העגבניות והשום ומבשלים כ- 10 דקות.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים בכשליש.
מוסיפים פלפל, מלח ובזיליקום.
הכנת הקנלוני:
מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
ממלאים את הקנלוני בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית פיירקס לאפיה.
יוצקים מעל הקנלוני את רוטב העגבניות ומפזרים מעל מעט גבינת מוצרלה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות
/ / / // / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / // / / // / / / / / / // / / / /
פוליסמן אולגה