קנלוני בטטה וגבינות זו מנה שאני תמיד מכינה לערב חברים. ילדים לא ממש בעניין של בטטה, אך המבוגרים מאוד נהנים מהמנה הנ"ל. אפשר לשלב במתכון גם גבינות מלוחות אם אתם לא אוהבים את הטעם המתקתק.
מצרכים:
חבילת קנלוני שלא דורש בישול מוקדם
לרוטב:
מיכל שמנת לבישול 1/2 מיכל שמנת מתוקה של או מה שנשאר אחרי שהוצאנו 4 כפות למלית 100 גר' גבינה צהובה מגוררתמלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה קומץ בזיליקום קצוץ דק (אפשר להשתמש גם בקוביה של בזיליקום של "דורות")
לקישוט והקרמה:
מעט גבינת פרמזן מגורדת. אופן הכנה:מחממים תנור לחום בינוני.
1. מקלפים ומבשלים את הבטטות עד לריכוך. 2. בזמן שהבטטות מתבשלות, אפשר להכין את הרוטב: שופכים לסיר את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים היטב ומרתיחים.
3. מועכים את הבטטות המבושלות, מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
4. ממלאים את גלילי הקנלוני במלית, ומסדרים בתבנית פיירקס.
5. שופכים על הקנלוני את רוטב השמנת, ומכסים בנייר כסף.
6. מכניסים לתנור שחומם לחום בינני ואופים כחצי שעה.
7. לאחר 30 דקות מוציאים מהתנור, מורידים את נייר הכסף, זורים למעלה גבינת פרמזן ומחזירים לתנור לכמה דקות נוספות.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // /
פוליסמן אולגה