אם אתם אוהבים אורז, אך בא לכם קצת לגוון, מה דעתכם על להכין ריזוטו? מנה מצויינת שניתן להכין בכמות גדולה (אם אתם מצפים להרבה אורחים) ובקלות יתרה.
מצרכים ל-10 מנות:
1 ק"ג אורז ריזוטו
1/2 קילו פטריות - מכל סוג שהוא, והכי טוב תערובת של כמה סוגים, קצוצות גס
1.5 ליטר ציר עוף (או ציר ירקות לגרסת הפרווה)
1 בצל - קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם חמאה
מלח, פלפל
אופן הכנה
1. מקפיצים את הפטריות הקצוצות ב-50 גרם חמאה כמה דקות על אש חזקה, עד שהמים מהפטריות יתאדו כמעט לחלוטין. מוסיפים מלח ופלפל ומורידים מהאש.
2. בסיר גדול ממיסים 50 גרם חמאה ומטגנים בה את הבצל עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים לסיר את האורז ומערבבים כמה דקות.
4. מחממים היטב את הציר, ומוסיפים לסיר בהדרגה, ומערבבים בכל פעם. שימו לב שהאורז יהיה רטוב במשך כל הבישול!
5. כשגרגירי האורז "אל דנטה" (לא מוכנים לגמרי אלא נותר כ-5 דקות לסיום הבישול), הוסיפו את הפטריות, השום והפטרוזיליה, ערבבו ותנו לתבשיל להתבשל כ-3-4 דקות נוספות.
6. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה את החמאה הנותרת והפרמז'ן ומערבבים עד להמסת החמאה.
אם אתם מעוניינים לצמצם את כמות הקלויריות אפשר לוותר על החמאה בשלב האחרון.
/ / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // /
פוליסמן אולגה