אני עדיין זוכרת את אמא שלי ואת סבתא שלי עומדות בחום הקיץ עם סיר או קערה ענקית ומכינות ריבות, שישמשו את כל המשפחה בימי החורף. בתור ילדה זה נראה לי כמו עבודת פרך, ולכן תמיד נרתעתי מהכנת ריבה ביתית, אך כמסתבר השד הוא לא נורא כל כך!
מרכיבים: 1 קילו ענבים אדומים ללא חרצנים 1 קילו סוכר מיץ לימון מלימון אחד תמצית וניל או מקל וניל חצוי ומגולען. אופן ההכנה: 1. לסיר ברזל כבד, מכניסים את הענבים והסוכר, ומבשלים עד שהסוכר נמס. חשוב מאוד לערבב כל הזמן! 2. מוסיפים לסיר את מיץ הלימו ווניל, מרתיחים, ומנמיכים את האש.
3. משבלים עוד חצי שעה על אש קטנה.
מרכיבים: 1 קילו ענבים אדומים ללא חרצנים 1 קילו סוכר מיץ לימון מלימון אחד תמצית וניל או מקל וניל חצוי ומגולען. אופן ההכנה: 1. לסיר ברזל כבד, מכניסים את הענבים והסוכר, ומבשלים עד שהסוכר נמס. חשוב מאוד לערבב כל הזמן! 2. מוסיפים לסיר את מיץ הלימו ווניל, מרתיחים, ומנמיכים את האש.
3. משבלים עוד חצי שעה על אש קטנה.
מקררים ומעבירים לצנצנות עם סגירה הרמטית.
/ / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / /
פוליסמן אולגה