אני חייבת להזהיר אתכם מראש, מדובר בעוגה מאוד טעימה ומהירה להכנה, אך זו עוגה לא לשומרי משקל, כי יש בה כ-2.5 מיכלי שמנת מתוקה ולא מעט שוקולד.
לשכבת הבסיס:
חבילה של פתי בר בטעם שוקולד
50 גרם חמאה
50 גרם שוקולד חלב
מעט חלב
לשכבת השוקולד הלבן:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
100 גרם שוקולד לבן
3/4 כוס חלב
לשכבת השוקולד המריר:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס חלב
לציפוי:
·3 כפות נוטלה
·50 גרם שוקולד חלב/מריר
·1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה
1. טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים במעבד מזון.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד ומוסיפים לתערטבת הפירורים. נותנים עוד כמה פולסים במעבד מזון עד לקבלת פירורים לחים. בשלב הזה ניתן להוסיף מעט חלב עם החמאה והשוקולד לא יוצרים תערובת אחידה של ביסקוויטים.
3. משטחים את הפירורים בתבנית, מכניסים למקרר ועוברים להכנת השכבות הבאות.
4. לשכבת שוקולד לבן, מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וחלב, עד לקבלת קצפת יציבה.
5. ממיסים השוקולד הלבן ולאט לאט מקפלים לתוך הקצפת.
6. מוציאים את בסיס העוגה מהמקרר ומשטחים מעליה את תערובת השוקולד הלבן. מחזירים למקרר לייצוב.
7. עוברים להכנת שכבת השוקולד המריר: מקציפים יחד שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג שוקולד וחלב, עד לקבלת קצפת יציבה.
8. ממיסים את השוקולד המריר ומקפלים לאט לאט אל תוך הקצפת.
9. מוציאים מהמקרר את בסיס העוגה ומשטחים מעל לשכבת השוקולד הלבן את תערובת השוקולד המריר ומחזירים למקרר.
10. עוברים לשלב האחרון - הכנת הציפוי - מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה, מוסיפים פנימה את הנוטלה ואת השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
11. מקררים מעט את הציפוי (כי העוגה גם צריכה זמן לייצוב) ומורחים אותו על העוגה.
12. מחזירים את העוגה למקרר לכמה שעות נוספות.
טיפים: אפשר להכין את הציפוי מאוחר יותר, כי העוגה בכל מקרה צריכה קירור של כמה שעות.
אם אתם רוצים להוריד קצת קלוריות מהעוגה, אפשר לוותר על שכבת הציפוי, ולקשט את העוגה לאחר הקירור בפירורי ביסקוויטים או פירורי שוקולד או אפילו מעט קקאו שתפזרו מעל דרך מסננת קטנה.