תפוזים סיניים אפשר לגדל גם במרפסת, אין צורך בגינה גדולה, ואם אין לכם מה לעשות עם הפירות יש לי הצעה מצויינת בשבילכם - ריבת תפוזים סיניים שדורשת מעט עבודה, אך הטם בהחלט מצדיק את הזמן שתבלו במטבח.
רכיבים:
1 ק"ג תפוזים סינים
800 גרם סוכר
2 תפוחי עץ מגורדים גס
1מיץ מלימון אחד גדול
אופן הכנה:
שטפו היטב את התפוזים וחרצו כמה חריצים בקליפת כל תפוז.
השרו את התפוזים במים כל הלילה.
בבוקר הרתיחו את התפוזים ושפכו את המים - מומלץ מאוד לעשות את התהליך פעמיים. אם תהיתם למה בכלל צריך לעשות את התהליך הזה התשובה היא להוצאת המרירות מהפרי.
פרסו את התפוזים לחצאים או עיגולים עיגולים והוציאו את הגרעינים.
החציזו את התפוזים לסיר, הוסיפו סוכר ותפוחים.
בשלו על אש בינונית בערבוב מתמיד כשעה וחצי עד שהנוזלים מצטצמים.
הוסיפו את מיץ הלימון, קררו והעבירו לצנצנת.
בתאבון!
/ // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / // // / / // / / / / / / / /
פוליסמן אולגה