כשזה מגיע למאפים, אני ניסיתי פחות או יותר את כל המטבחים - האיטלקי, הרוסי, המזרח תיכוני ועוד. למרות שאני פחות אוהבת מאפים שמצריכים טיגון עמוק, הן מבחינה בריאותית והן מבחינת ריח השמן שנשאר בכל הבית, החלטתי לנסות את המתכון הבא לסמבוסק, ואני חייבת להודות שיצא לא רע בכלל!
לבצק:
חצי קילו קמח לבן
20 גרם שמרים
50 גרם חמאה מומסת
כוס ורבע מים פושרים
כף סוכר
מלח, פלפל
שמן לטיגון עמוק
ק"ג חומוס מושרה למשך לילה
2 בצלים קצוצים דק
2 כפות שמן
חצי כפית מלח
כפית כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית בהרת (אפשר לוותר עם אין)
חצי כפית פלפל שחור
• מסננים את גרגירי החומוס שהורשרו למשך הלילה ומבשלים עד שהם מתרככים.
• מטגנים את הבצל עד להזהבה.
• טוחנים את החומוס במעבד מזון מעט עד לקבלת תערובת אחידה, ומוסיפים את הבצל המטוגן והתבלינים. מערבבים היטב ומניחים בצד.
• מוסיפים לחצי כוס מים את השמרים והסוכר ומערבבים עד להמסה. מניחים לתסיסה במקום חמים .
• בקערה גדולה שמים קמח, יוצרים גומה במרכז ושופכים פנימה את החמאה המומסת ואת תערובת השמרים.
• מתחילים ללוש ולאט לאט מוסיפים את המים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק ואחיד.
• מניחים את הבצק בצד לתפיחה למשך חצי שעה.
• מרדדים את הבצק בעובי 1 ס"מ, וקורצים בעזרת כוס עיגולים מהבצק.
• במרכז כל עיגול מניחים כפית ממלית החומוס. מהדקים את קצוות העיגול בעזרת שתי אצבעות.
• מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו כמה סמבוסקים בכל פעם, כמה דקות מכל צד עד להזהבה.
/ / / / / // / / / / / / / / / / // // / // // // / / / / / / / /// / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / //
פוליסמן אולגה