אני תמיד חשבתי שגנאש שוקולד הוא סוג של תערובת שוקולד עם עוד משהו, שבסוף הערבוב מקבלים סוג של רוטב שוקולד. לא מזמן החלטתי שדי אם הגדרת ה"בערך" והגיע הזמן ללמוד איך באמת מכינים גנאש שוקולד.
מצרכים:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם משנת מתוקה
אופן הכנה:
1. קוצצים את השוקולד דק דק בעזרת סכין גדולה.
2. בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה על אש קטנה. אין צורך להביא אותה לרתיחה, מומלץ להוריד אותה מהאש כאשר אתן רואות בועות קטנות בצמוד לדפנות הסיר.3. העבירו את השוקולד לקערת זכוכית או ניירוסטה ומזגו מעל את השמנת החמה.
4. המתינו כ-2 דקות בזמן שהשמנת ממיסה מעט את השוקולד ואז התחילו לערבב לאט לאט את התערובת עם מקציף ידני פשוט. מיד תראו כי במרכז הקערה נוצר מן רוטב שוקולד סמיך.
5. המשיכו בערבוב איטי עד לקבלת תערובת אחידה.
טיפ: אם אתם רוצים גנאש סמיך יותר ניתן להוסיף מעט יותר שוקולד.
/ / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה