אומנם רעידות אדמה אינן נפוצות כאן בישראל, לפחות לא בעוצמות גבוהות במיוחד, אך הן ישנן. לפני כ 20 שנה, הייתה תקופה קצרה של רעידות אדמה מורגשות, ולפי התחזיות נראה כי צפויות להיות רעידות גם בעתיד הקרוב, ואולי אף חזקות יותר.
היות וכך, חשוב להיות מוכנים לקראת מקרים כאלו, גם אם ההתרחשות שלהם אינה וודאית ב 100 אחוז. אחד הדברים שצריך לעשות כדי להיות מוכנים הוא למצוא קבלן תמא 38 שבעזרתו אפשר יהיה לעשות עבודות חיזוק למבנה, במידה והן נחוצות.
בדיקת המבנה והחוזק שלו
לא כל מבנה יכול לקבל זכאות להיות כלול בתוכניות תמא 38. הזכאות נמדדת לפי מצבו של המבנה, וזאת כמובן לאחר בדיקה מקיפה ומעמיקה שלו שמתבצעת בין השאר על ידי מהנדסים.
יש לציין כי הזכאות אינה תקפה לגבי מבנים שיצא לגביהם צו הריסה.
בנוסף, יש לציין כי עבודות החיזוק יכולות להינתן הן למבנים של מגורים והן למבנים שנועדו למטרות מסחריות, כדוגמת חנויות, משרדים וכן הלאה.
אחרי שהמבנה נבדק, ניתן להחליט לגביו האם יתבצעו במבנה עבודות החיזוק הנדרשות לצורך מתן הגנה גבוהה יותר למבנה למקרה של רעידות אדמה.
ביצוע עבודות החיזוק
בשל ההשפעה הגדולה שיש לעבודות החיזוק על היציבות והעמידות של המבנה בעת רעידות אדמה, העבודות צריכות להתבצע בצורה מקצועית והטובה ביותר, על פי חוקי והיתרי הבנייה שמצוינים בחוק. את התכנון יכול לבצע מהנדס מהתחום, שאחראי על יצירת תוכניות חיזוק מבנים.
באשר לביצוע העבודות עצמן, צריך קבלן תמא 38 שהוא בעל ההסמכה הנדרשת עבור ביצוע פעולות אלה. בדרך כלל, הקבלן נבחר לפי המלצה של המהנדס, כך שדיירי המבנה אינם צריכים למצוא את בעל המקצוע בעצמם ולבדוק אישורים והסמכות שכלל אין להם הבנה לגביהם.
גם לכם כדאי לבדוק זכאות!
אם אתם רוצים להיות בטוחים שהמבנה בו אתם גרים או שבו מתנהל העסק שלכם מוכן למקרה של רעידת אדמה, התחילו בבדיקה מקצועית שלו לפי התקנות הנדרשות לרעידות אדמה.
במידה ונמצאים כשלים, ו 66 אחוז מדיירי המבנה או יותר נותנים את הסכמתם, אפשר להגיש בקשה למועצה הארצית לתכנון ולבנייה.