מרבית הישראלים אינם ניחשבים לרקדנים גדולים וריקודים ברמה מקצועית נתפסו במשך שנים כאלו שמתמחים בהם עמים מסויימים ופחות "אנחנו" ויחד עם זאת ערבי ריקודי עם מתקיימים בכל הארץ מדי שבוע וסוחפים אחריהם עשרות אלפי ישראלים פעילים. תנופה נוספת לנושא הריקוד חלה בזכות תוכניות טלוויזיה שונות שעסקו בנושא דוגמת "רוקדים עם כוכבים", "אקס פקטור" או "נולד לרקוד" ואחרים. אחד התחומים שזכו לחשיפה גבוהה ולשינוי תפיסתי גדול בזכות תוכניות אלו הוא זה הנוגע לריקודים סלוניים.
מהם ריקודים סלוניים?
ריקודים סלוניים הינם ריקודי זוגות בסגנונות שונים שמתאימים לריקוד באירועים שונים והפכו עם השנים ללממוקדים סביב זוגות שהתמקצעו בכך ובתחרויות עולמיות סביב נישה זו של ריקודים. בישראל ריקודים סלוניים צברו פופולאריות בזכות העליה מברית המועצות לשעבר, בה ריקודים אלו נחשבים פופולאריים ביותר והורים רבים שולחים ילדיהם ללמוד אותם בגיל צעיר על מנת לחזק את המוטוריקה, המשמעת והקורדינציה של הילדים.
איזה סוגי ריקוד קשורים לריקודים סלוניים?
ריקודים סלוניים כוללים בתוכם אופציות רבות של ריקודי זוגות מכל רחבי העולם ומתקופות שונות, כאשר חלק מסגנונות הריקוד הפכו יותר מזוהים על הז'אנר. לדוגמא:
- טנגו – ריקוד ארגנטינאי חושני וצמוד בין הרקדנים.
- ואלס וינאי – ריקוד אוסטרי המבוסס על תנועות מהירות וחדות.
- קוויקסטפס – ריקוד מהיר וקופצני.
- סמבה – ריקוד שמח וקיצבי שמקורו בברזיל.
- רומבה – ריקוד קובני שנחשב ריקוד לאוהבים וכולל מגע רב.
- צ'ה צ'ה צ'ה – ריקוד קובני נוסף המבוסס על עבודת רגליים רבה ומשחק בין בני הזוג הרוקדים.
- פאסודובלה – ריקוד ספרדי הכולל מוטיבים מהפלמנקו וממלחמות שוורים וכולל גם כן משחק רומנטי בין הרקדנים.
היכן לומדים ריקודים סלוניים?
ריקודים סלוניים נילמדים כיום בכל רחבי הארץ בסטודיו לריקוד מקצועי המופעל על ידי רקדנים בעלי ניסיון של שנים בתחום זה, רבים מהם בעלי תעודות ניצחון וגביעים מתחרויות שונות בארץ ובעולם. חשוב להחליט מראש אם מתכוונים ללמוד סגנונות שונים או להתמקד בסגנון או שניים שמתאימים לכם כבני זוג וכמובן לברר אודות התמחות מדריך הריקוד בנושא. כמו כן יש לברר את כמות השיעורים הנידרשים ללמידה והעלות הכוללת שלהם.