ביטוחי בריאות וביטוחי חיים פרטיים הם הדרך הטובה ביותר לקבל כיסוי מרבי לכל מקרה של תאונה או מחלה, וכמובן למקרים של מוות. הביטוחים המשלימים שקופות החולים מציעות לנו הם כמובן משהו שכל אחד מאתנו צריך, אבל הן מכסות רק טיפולים, ייעוץ עם רופאים ותרופות שכלולות בסל הבריאות; מה לגבי כל מה שמעבר? לעולם אי אפשר לדעת מה יקרה במהלך החיים בהיבט הרפואי, ולכן כדאי שיהיה גם ביטוח פרטי שנותן כיסוי לכל מה שאינו בסל הבריאות ואינו מסובסד, וכמובן עבור מקרי מוות.
בשל החשיבות של ביטוחים אלו, יש ביקוש רב לביטוחי בריאות וביטוחי חיים של חברות פרטיות, ומשום כך גם יש הרבה סוכני ביטוח שאפשר לפנות אליהם ודרכם לעשות את הביטוח המתאים. וכאן נשאלת השאלה, איזה סוכן ביטוח כדאי לבחור?
מחירים:
הדבר הכי חשוב לכולנו הוא כמובן המחיר שכל סוכן ביטוח מציע לנו. עם זאת, בבחינת המחירים חשוב לא רק להתייחס לתשלום שאתם צריכים לבצע מדי חודש או מדי שנה, אלא גם לתמורה שאתם מקבלים בעד הפרמיה שמוצעת לכם מטעם הסוכן. ניקח לדוגמא ביטוח חיים- אם סוכן אחד מציע לכם תשלום חודשי של 40 שקלים שמספק לכם כיסוי של 100 אלף שקלים למקרה של מוות וסוכן אחר מציע לכם את אותו הכיסוי למקרה מוות אבל עבור פרמיה חודשית נמוכה יותר, הסוכן השני למעשה נותן לכם הצעה יותר משתלמת. יחד עם זאת, חשוב לבדוק אילו מקרים של מוות הביטוח מכסה, כלומר מוות מאיזו סיבה- מחלה? תאונה? ואולי שני אלו יחד?
שירות:
מה הטעם לקחת ביטוח רפואי או ביטוח חיים אם אין מישהו שיכול לעזור ולתת שירות בעת הצורך? ומה אם מחליטים שמעוניינים לבטל את הביטוח או לשנות את התנאים שלו? במקרה הזה, חשוב שיהיה סוכן ביטוח שזמין לבקשות, טענות או שאלות של המבוטחים.
האם הסוכן יכול להגיע אליכם הביתה כדי לדון בביטוחים שלכם? האם יש לו נייד אישי שאפשר לחייג אליו ולקבל מענה בעת הצורך?
למי הוא שייך?
כמובן שחשוב לבדוק למי הסוכן שייך? האם הוא פועל דרך משרד עצמאי שלו או שהוא עובד דרך חברת ביטוח ? במקרה הראשון, צריך לבדוק שיש לו את האישורים המתאימים לניהול העסק, ובמקרה השני צריך לבדוק את המקצועיות והוותק של החברה שבה הוא עובד.