אני מאוד אוהבת מאפים מבצק עלים, ובורקס בשר היא מנה מעולה שאותה אוהבים הן המבוגרים והן ילדים.
את המאפה שלפניכם אפשר להכין גם בצורת רולדה, רק שימו לב כי יש לעלות ת זמן האפיה במקרה זה ל-40-45 דקות.
מצרכים:
1/2 ק"ג בקר טחון
1 חבילה של בצק עלים שהופשר לילה קודם במקרר
1 בצל קצוצץ דק
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (אם אין אפשר לוותר, אך אם יש זה ממש מוסיף לטעם)
1/2 כוס מים
מעט פפריקה מתוקה, מלח, פלפל
ביצה טרופה ושומשום שקישוט
אופן הכנה:
1. מטגנים את הבצל כ-5 דקות, עד להזהבה.
2. מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים עוד כ-2-3 דקות בערבוב מתמיד
3. מוסיפים את רסק העגבניות, רוטב צ'ילי, מים ותבלינים, מערבבים ומבשלים מספר דקות.
4. מורידים מהאש ומצננים את המלית.
5. פורסים את הבצק וחותכים אותו לריבועים בגודל 7*7, מניחים במרכז כל מרובע כף וחצי מהמילוי ומהדקים בקצוות לצורת משולש או מלבן.
6. מעבירים את על הבורקסים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים למעלה ביצה ומפזרים מעל שומשום.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-30 דקות, עד להזהבה.
/ / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // / / / / / // // // // /
פוליסמן אולגה