אני אישית מאוד אוהבת קישים, כנראה בגלל חולשה לבצק פריך. המתכון שלפניכם הוא בדרך כלל הכוכב של שולחן שבועות, אבל גם בחגים אחרים או ארוחות חגיגיות קיש ברוקולי זה הוא המנה שנגמרת הכי מהר.
מצרכים:
לבצק:
1/2 ק"ג לבן או קמח מלא
1 כפית שטוחה מלח
שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה קרה
200 מל' מים קרים
למלית:
חבילת ברוקולי קפוא מסונן מנוזלים (אפשר גם טרי כמובן, אך יש לחלוט אותו במים או לאדות מעט)
100 גר' גבינה בולגרית מגורדת
לבלילת מילוי:
2 יוגורטים סמיכים כמו היוגורט היווני
3 ביצים
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
ההכנה:
מתחילים מהכנת הבצק: שמים את חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים, רק עד שנוצר כדור. היזהרו מעיבוד יתר, כי החמאה תימס וזה יפגע באיכות הבצק. מכסים את הבצק ומכניסים למקרר ל- 1/2 שעה.
מכינים את בלילת המילוי: פשוט מערבבים את כל מרכיבי הבלילה היטב.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומסדרים אותו בתבנית פאי משומנת. מסדרים מעל הבצק את הבקורולי ומפזרים מעל את הבולגרית. לסיום שופכים מעל את בלילת המילוי ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות, ל- 30 - 40 דקות.
/ / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה