לפניכם מתכון של מאפנס תירס מעולים שמתאימים לא רק לילדים אלא נטרפים גם ע"י המבוגרים. אני אוהבת את התוספת של הגבינה הבולגרית, כי זה מוסיף מעו מליחות ופקנטיות למאפנס, אך בהחלט אפשר להסתפק גם רק בגבינה צהובה.
מצרכים:
כוס קמח תירס
כוס קמח
1 אבקת אפייה
כפית מלח
2 ביצים
1 שמנת חמוצה
1/4 כוס שמן
3 כוסות תירס (קפוא, או משומר)
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
אופן הכנה:
1. מערבבים בקערה את קמח התירס, קמח לבן, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
2. מוסיפים לקערה את הביצים, שמנת ושמן וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים את התירס והגבינות לתוך התערובת ומערבלים היטב.
4. משמנים תבנית מאפינס, יוצקים את התערובת לשקעים עד 3/4 גובה.
5. אופים בתמור שחומם ל 200 מעלות כ-20-30 דקות עד להזהבה.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה