למרות שפלפלים לצערי הם לא המאכל האהוב על ילדי אני מכינה אותם מדי פעם, כי אני זוכרת את הטעם המיוחד של התבשיל הזה עוד מבית אמא. אופן ההכנה די פשוט, ולא לוקח יותר מדי זמן, והתוצאה היא סיר ממולאים בעל ריח נהדר!
המצרכים:
12 פלפלים אדומים, צהובים או כתומים
750 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ דק
1/2 ק”ג אורז שטוף
3 קוביות שום של דורות
3 קוביות קוסברה של דורות
3 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן
מלח, פלפל,
לרוטב:
2 קופסאות של עגבניות חתוכות / רסק עגבניות
2 כוסות מים
2 קוביות שום של דורות
סוכר לפי הטעם
כמה עלי דפנה
הכנה:
מערבבים בקערה בשר, בצל, אורז, פטרוזילה, שמן, שום, פירורי הלחם, מלח ופלפל.
הכנת הפלפלים: הורידו לפלפלים את הראש ונקו את הפנים מגרעינים (את ראשי הפלפל אפשר לשמור לכיסוי הפלפל בעת הבישול)
מלאו את הפלפלים בתערובת הבשר עד ל 2/3 מגובהם, רק אל תדחסו יותר מדי כי האורז מתנפח.
הרתיחו בסיר גדול את הרוטב - מים, עגבניות חתוכות, שום, סוכר ועלי דפנה
לאחר שהרוטב רתח הכניסו לתוך הסיר את הפלפלים בעמידה, כך שהרוטב יגיע שפת הפלפלים. כסו את הפלפלים בכובעים שהסרתם מהם, ולהביא לרתיחה.
הנמיכו את האש ובשלו כשעה.
/ / / / / / / / // / / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / /// / / / / / / / //
פוליסמן אולגה