אחת הבעיות הכאובות שאתה עלול להיתקל בהן אצל ברוקר שאינו נתון לפיקוח הוא נושא ה-DEALING DESK.
הכוונה היא שהוא מבצע אצלו בתוך המערכת מסחר "פנימי" משלו, בעוד שתפקידו למעשה הינו לשמש "מתווך" בלבד בינך לבין הגורמים הפיננסיים בהם מתבצעות עסקאותיך בפועל.
אם מספר לקוחות ביצעו עסקאות בהיקף מסחר מסוים, למשל על צמד מטבעות – על הברוקר שלך לפתוח עסקה דומה, באותו היקף, אצל אותו גורם פיננסי בו נמצא חשבון המסחר שלו. זאת, כאמור, כדי "להתכסות".
במילים אחרות – אם יפסידו אותם לקוחות באותה עסקה, הרי שכספם המופסד עובר מחשבונותיהם אל הגורמים הפיננסיים שם בוצעו העסקאות, כשכל זה נעשה באמצעות ודרך הברוקר.
אם לעומת זאת הם דווקא הרוויחו באותה עסקה – הכספים עושים דרכם בנתיב ההפוך מאותם גורמים פיננסיים אל חשבונות הלקוחות עצמם.
אבל... ישנם מצבים בהם "המתווך" שלך "יוותר" על תהליך "התכסות" (מהלך שאינו תואם נוהל תקין), וכך ישאיר אצלו את הכספים שהפסידו לקוחותיו (ובעצם להרוויח אותם, בנוסף לעמלה).
לחילופין, אם וכאשר לקוחותיו ירוויחו, הרי שכאמור הוא יצטרך להעביר אליהם את כספי הרווח מכיסו – במידה והוא בחר שלא "להתכסות" (אך אל תדאג – הוא בכל זאת יודע למה הוא עושה זאת).
ישנן כמה וכמה סיבות מדוע תהיה לו העדפה שלא "להתכסות", ולמה מצד שני דווקא כן לבצע DEALING DESK, אבל המכנה המשותף של כולן הוא אחד – להוביל להפסד עסקאות הלקוח והשארת כספו המופסד בכיסו.
כך שעליך להיזהר מלבחור לעבוד עם גורם שעושה זאת. אבל עליך גם להיזהר לא פחות מההבטחות שלו (כמו גם של רבים מעמיתיו) שהוא אינו עושה זאת.
רבים מהם מתהדרים בכך שאין אצלם DEALING DESK. אבל זה לא בהכרח נכון...
יש כמה דרכים כדי לוודא זאת. אחת מהן – פשוט לברר מידע אודות הגורם איתו תרצה לעבוד. זה יכול להיות בעיקר באינטרנט (כולל חוות דעת המתפרסמות לגביו).
אפשר גם לברר אודותיו עם סוחרים אחרים שכבר לקוחות שלו, וייתכן אף שתפגוש מכרים וידידים שיש להם ניסיון איתו.
ברור שהמלצות לגביו מגורמים מהימנים שאתה יודע שיש באפשרותך לסמוך עליהם בוודאות – יכולים לשמש לך לעזר רב בעניין זה.
אל תיפול בפח!
95% מפסידים בשוק ההון! - אל תהיה אחד מהם!
למד את הסיבות החדות והברורות לכישלון רוב הסוחרים והבן כיצד אתה תימנע מכך!
קבל את הדו"ח החינמי: "כיצד תימנע עצמך מהפסדים"
הכותב הנו בעל האתר www.fxitsrun.com העוסק במסחר בשוק ההון